U Aranđelovcu priveden član izvršnog odbora DVERI

Danas su u Aranđelovcu privedeni predsednik Nasi Ivan Ivanović i član izvršnog odbora Pokreta Dver Miodrag Preković nakon što su pokušali da spreče prinudno iseljenje porodice Jašović.
Ratnom veteranu Goranu Jašović državna firma Sipa komerc – Građa promet je ustupila zemljište kako bi mogao da izgradi kuću, nakon čega se ubrzo ugasila, a na njenom mestu se otvorila fantomska firma koja sada traži to zemljište nazad.
Ova „fantomska firma“ ne polaže nikakvo pravo na imovinu prve firme, a sam sudski postupak koji se vodi između te firme i porodice Jašović još uvek nije završen – što nije sprečilo izvršitelja Vidoja Stojkovića da prinudno pokuša da iseli ovu porodicu.
Ćerka Gorana Jašovića, Teodora Jašović, objavila je na svom instagram nalogu i da se ispred kuće parkirao kombi iz koga je izašla grupa nabildovanih ljudi i rekla „lako ćemo mi ovo da rasturimo“.
Redakcija Gerile je pokušala da stupi u kontakt sa policijskom stanicom u Aranđelovcu ali bezuspešno.
Prvobitno nam je rečeno da informacije ne možemo da dobijemo, a na ponovljeno pitanje vezano za lica koja su pritvorena, spuštena nam je slusalica.
Gerila će nastaviti da prati situaciju, uskoro opširniji tekst…

Comments

comments