Politika

„Stefanoviću, nijedna vlast nije bila večna, proći će i vaše vreme“

Predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović kazao je u otvorenom pismu ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da će taj sindikat „preživeti i njihovu vlast i da će postati još jači“.

Mijailović je kazao da će se „videćeti kome će budućnost dati za pravo, da li članovima PSS-a koji se bore za bolji život zaposlenih u MUP-u i poštovanje zakona ili onih koji brinu samo o njihovim ličnim interesima“.

PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATNA PROVOKACIJA VLASTI: SKUP 13. APRILA MOŽE BITI ZABRANJEN?!

„PSS tokom 13 godina svog rada uvek je bilo na strani običnog policajca, zaposlenog u MUP Srbije. Naš moto je ‘Uvek uz narod, uvek za narod’. Tokom godina su nam pretili, davali otkaze, smenjivali, premeštali, sve metode pritiska protiv nas su korišćene, ali smo sve to preživeli i postali jači“, rekao je Mijailović i dodao da „policija selektivno upotrebljava protiv običnih gradjana,a ne protiv ozbiljnih kriminalnih grupa“.

On je kazao Stefanoviću da PSS ne huška narod na policiju „kako to Stefanović preko svojih sindikalnih satelita pokušava da prikaže“, kao i da je policiju pretvorio u privatizovanu organizaciju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ODLOŽENO SUĐENJE JUTKI, OKUPLJENI NAPREDNJACI VREĐALI MARIJU LUKIĆ

„Kada vrh Policijske uprave Pančevo, koje ste vi imenovali na te pozicije, organizuje i huška kriminalce da psuju, provociraju i napadaju učesnike građanskih protesta na kojima sam po pozivu upravo tih građana govorio, a ti policijski funkcioneri ne snose nikakve posledice, onda je jasno da imaju vašu podršku“, rekao je Mijailović i dodao da PSS insistira da se dostave imena tih provokatora.

On je kazao da je „otimanje reprezentativnost PSS-u potpuno protiv zakona i da je time ministar pokazao koliko mu je stalo do zakona i pravde“.

„Zapamtite jedno, nijedna vlast nije bila večna. Proći će i vaše vreme“, rekao je Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ: OSNIVA SE SAVEZ ZA KOSOVO I METOHIJU

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments