Društvo

Štrajk Fantoma: Građani Zrenjanina dali podršku

Interesovanje za štrajk glađu, koji su danas započeli zrenjaninski Fantomi jer Zrenjanin i dalje nema ispravnu pijaću vodu, ne prestaje.

Građani od jutros, bez prestanka, obilaze Milana Pernata i Miljana Čičića na Trgu slobode kod Gradske kuće, donoseći vodu i zapitkujući šta im treba. Mnogi žele da se slikaju, pružaju podršku, a svi redom pitaju kada će stići voda.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTRAHE O SRBIJI: OMILJEN SAM KO PUTIN, IZBEGAVATI IH ZA POSAO

– Mi nismo uopšte sami, ili nam se jave kad prolaze ili dođu da razgovaramo, Zrenjaninci su stvarno zainteresovani. Prvi su san am od jutro poštari, sjajna su podrška. Danas su nas obišli i prijatelji iz Vrbasa, doneli su nam balone vode, a šta bi drugo mogli, pitam se – šali se Miljan Čičić.

Zrenjaninski Pokret ujedinjenih fantoma danas je, tačno u podne, započeo štrajk glađu jer ispravna voda, uprkos brojnim obećanjima vlasti, nije potekla zrenjaninskim cevima. Oni su vlastima uputili dva zahteva – da se postave cisterne sa ispravnom vodom na različitim punktovima u gradu, i da se definiše datum kada će biti pušteno u rad postrojenje za prečišćavanje vode a građani nakon 15 godina zabrane dobiti ispravnu vodu. Povodom ćutanja odgvornih Miljan Čičić ocenio je da “naša država nema sistem ni institucije, kada toliko ljudi u zemlji mora da pristupi štrajku glađu”.

PROČITAJTE JOŠ: ZRENJANIN: ŠTRAJK GLAĐU ZBOG VODE ZA PIĆE

Gradonačelnik Zrenjanina tokom dana je na kritike zrenjaninske opozicije da se novac građana iz budžeta troši na finansiranje privatne firme i popravku postrojenja za vodu, kratko odgovorio u mikrofon Tv Al Jazeeri – to je pozajmica, da se problem reši a biće vraćena Vodovodu.

PROČITAJTE JOŠ: NA GAZIMESTANU OSNOVAN OGRANAK SAVEZA ZA SRBIJU – KOSOVO I METOHIJA

(izvor: danas.rs)

Comments

comments