Društvo

Subotnji protest u Beogradu OTKAZAN, organizatori kažu “zbog koronavirusa”!

Protesti subotom u Beogradu obustavljaju se do daljnjeg zbog koronavirusa, saopštili su organizatori protesta “Građanski otpor”.

“Svesni smo rizika koji nosi  svako javno okupljanje u vremenu kada se nalazimo na pragu izbijanja epidemije. U zemlji u kojoj se najteži pacijenti leče SMS porukama, iz koje odlazak zdravstvenih radnika poprima razmere egzodusa, u kojoj se političari ismevaju ozbiljnosti situacije, doneli smo jedinu razumnu odluku – da obustavimo proteste subotom sve dok se epidemiološka situacuja ne popravi”, navodi se u saopštenju.

Iz Građanskog otpora apeluju na sve građane “da ne učestvuju u javnim okupljanjima”.

“Kada budu otklonjeni svi rizici po zdravlje građana, obnovićemo protestna okupljanja protiv režima Aleksandra Vučića i o tome blagovremeno obavestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, protesti protiv režima Aleksandra Vučića počeli su 8. decembra 2018. godine, a tokom više od godinu dana organizovali su ih studenti iz udruženja “1 od 5 miliona”. Nakon što su studenti oglasili da izlaze na izbore, početkom februara organizaciju protesta preuzeo je “Građanski otpor”. Do danas, kada su oglasili obustavljanje protesta zbog koronavirusa.

Comments

comments