Politika

Sud odbacio tužbe bahatog predsednika opštine protiv organizatora protesta!

Osnovni sud u Požegi je odbacio sve tri tužbe za uvredu koje je protiv Aleksandra Divovića, publiciste i učesnika požeških protesta, podneo aktuelni predsednik te opštine Milan Božić.

U prisustvu javnosti, sud je odlučio da odbaci krivične prijave zbog toga što se Božić i njegov punomoćnik advokat Velisav Međedović nisu pojavili na današnjem glavnom pretresu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ JE DNO ČAK I ZA STANDARD SNS-A: BIZON, MOLER I ĐUBRE ZAJEDNO BLATE OLIVERA IVANOVIĆA

Osim Božića (SNS), i Zorica Mitrović (SNS), predsednica SO Požega, podnela je tužbu protiv Divovića, zbog stavova koje je izrekao na protestu građana protiv namere opštinske vlasti da za 12 miliona dinara kupi nelegalni plac u vlasništvu njenog muža i devera. Sud je ranije odbacio njenu tužbu.

– Posle sudskog debakla u postupku po privatnoj krivičnoj tužbi predsednice SO Požega Zorice Mitrović, koju je zastupao isti advokat, tužilačka stranaje je odlučila da elegantno izbegne još jednu sudsku blamažu nedolaskom na pretres, po cenu odbacivanja pokrenutih tužbi. Poput antičkog hvalisavca iz Ezopove basne kome su poručili „Hic Rhodus, hic salta!“, kada je trebalo da pokaže svoje atletske uspehe sa Rodosa, tako su i razmetljivi tužilac i njegov advokat kada je trebalo dođu na Rodos, tj. na sud – nikom poniknuli.

PROČITAJTE JOŠ: POSTOJI SNIMAK NA KOME ČELNICI KORIDORA PRIMAJU MITO: INŽENJER KOJI JE NAPUSTIO PROJEKAT OTKRIVA NEPOZNATE DETALJE

Od tri promptne i ne baš promišljene privatne krivične tužbe, tužilac je, posle iskustva na sudu njegove bliske saradnice, mudro procenio da je i službeni poraz od 3:0 zbog neizlaska na teren bezbolniji od potpune katastrofe“, navodi se u saopštenju Grupe građana „Inicijativa za Požegu“, koja je organizovala proteste, a čiji je jedan od osnivača Divović, koji je i jedan od najuspešnijih učesnika kviza „Slagalica“.

„Ako ništa, uspeli smo da predsednika opštine učinimo za nijansu mudrijim, a njegovog advokata opreznijim u izboru klijenata i optuženika. Ovakav epilog je snažna pouka da se bahatost na vlasti ne isplati i poruka svim građanima da ne odustaju od borbe za svoja neotuđiva prava“, zaključuje se u saopštenju „Incijative za Požegu“.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEVA POSETA KIM IMA ZA CILJ DA UBEDI SRBE DA IM JE BOLJE DA ŽIVE U VELIKOJ ALBANIJI

(izvor: danas.rs)

Comments

comments