Društvo

Sud presudio: RTS mora da objavi odgovor Đilasa na tvrdnje Vesića

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da je Viši sud u Beogradu naložio RTS da objavi odgovor Dragana Đilasa na neistine koje je o njemu i navodnim malverzacijama sa PKB izneo zamenik gradonačelnika Goran Vesić 22. septembra prošle godine ostujući u Jutarnjem programu.

“Đilas je još tada tražio od RTS da mu omoguće gostovanje u istoj emisiji u kojoj je Vesić izrekao neistine i optužbe na njegov račun. Ukoliko to ne žele, tražio je da u programu Javnog servisa pročitaju demanti koji je dostavio, navodeći i da su pitanja koja je voditeljka Verica Bradić postavila Vesiću bila primerena Pinku, a ne RTS. Ni jedan ni drugi zahtev Nenad Lj. Stefanović i RTS nisu želeli da ispune”, navodi se u saopštenju.

Ni jedan ni drugi zahtev tuženi glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović i RTS nisu želeli da ispune, podsetila je stranka.

U svom demantiju i odgovoru RTS, Đilas je po tačkama demantovao sedam neistina koje je Vesić izrekao i na osnovu zvaničnih podataka i egzaktnih brojeva dokazao da je PKB bio profitabilna kompanija koja se, vođena profesionalnim i kompetentim menadžmentom, uspešno razvijala, piše u saopštenju.

(Izvor: N1)

Comments

comments