Politika

Šumarac i Ognjenović pozvali Lutovca da raspiše izbore u DS

Zamenik predsednika Demokratske stranka prof.dr Dragoslav Šumarac kao i predsednica Organizacionog odbora za pripremu Izborne skupštine DS Vida Ognjenović, pismom su se obratili predsedniku Demokratske stranke Zoranu Lutovcu sa ciljem da se reši kriza na demokratski način kroz izbore, kako bi se zaustavilo dalje urušavanje stranke.

Takođe su istakli da je Demokratska stranka kao i svi njeni članovi važnija od svakog pojedica i da ona pripada ne samo članstvu već i svim građanima Srbije koji očekuje alternativu. Oni su pozvali predsednika Lutovca da se zajedničkim naporom organizuju izbori, kako bi se izabralo novo rukovodstvo, na fer, pošten i transparentan način, čime bi se uspostavio dijalog, poštovanja procedura i objedinjvanje, pravo na drugačije mišljenje, a sve u cilju borbe za oslobođenje od autokratskog, nedemokratskog režima.

Pismo u celosti prenosimo u nastavku.

Pismo predsedniku DS dr Zoranu Lutovcu

Uvaženi G-dine Lutovac,

Obraćamo Vam se kao predsedniku Demokratske stranke u ime Organizacionog odbora za pripremu Izborne skupštine DS, u dobroj veri da Vam je kao i nama stalo do očuvanja i budućnosti naše Stranke.

Iskreno verujemo da i sami želite da se kriza reši na jedini demokratski način kroz izbore, kako bi zaustavili dalje urušavanje Stranke i osposobili je za teška vremena koja su pred nama. Demokratska stranka su svi njeni iskreni članovi i važnija je od svakog pojedinca posebno. Ona pripada ne samo njenim članovima već i građanima Srbije koji očekuju da im se ponudi alternativa i izlaz iz zarobljene države. Pozivamo Vas da zajedničkim naporom organizujemo fer, poštene i transparentne izbore na kojima će članstvo izabrati rukovodstvo i organe Stranke koji će uspostaviti dijalog, međusobno uvažavanje, poštovanje demokratskih procedura, pravo na drugačije mišljenje, objedinjavanje ukupnog demokratskog potencijala društva u borbi za oslobađanje od autokratskog, nedemokratskog režima.

Sa nadom da zajedno možemo sačuvati i osnažiti Demokratsku stranku,
Iskreno,
Prof. dr Vida Ognjenović
Prof. dr Dragoslav Šumarac

Comments

comments