DruštvoPolitika

Šutanovac i DS dobili dva pojačanja pred izbore

Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke dobila je u istom danu dva nova partnera u trci za skupštinu grada Beograda. Pored Dragana Šutanovca i Zorana Živkovića, koaliciji koju čine stranke proizašle iz nekadašnjeg DS pridružio se i treći, možda i najpoznatiji političar iz tog doba. Boris Tadić i njegova Socijaldemokratska stranka odlučili su da podrže koaliciju DS i Nove.

Tadić je rekao da je odluku donelo Predsedništvo SDS i da se njome staje iza druge odluke – da se krene u obnovu ujedinjenja DS.

On je pozvao bivše lidere DS da se nakon izbora “sedne za sto”.

“Jedino je bivši DS bio u stanju da ostvaruje velike rezultate u prošlosti”, ocenio je Tadić i dodao da ovog trenutka nema bolje alternative od DS.

“Ovo nije samo podrška Draganu Šutanovcu, nego ideja obnavljanja DS“, zaključio je Tadić.

Podsetimo, krajem decembra predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da će na izborima za Skupštinu grada Beograda on biti zajednički kandidat za gradonačelnika DS i Nove stranke, dok će funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić biti nosilac liste.

Pored Tadića, danas je ovoj koaliciji pristupila i Zelena ekološka partija – Zeleni. Ova stranka je pred predsedničke izbore istupila iz Ujedinjenog zelenog fronta koji je činila zajedno sa strankom Zeleni Srbije zato što, kako su tada naveli, nisu želeli da podrže kandidaturu Aleksandra Vučića, smatrajući neprihvatljivom bilo kakvu saradnju sa SNS. Sadašnji predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović je nekadašnji član SPO i jedan od simbola protesta 1996. kada je nosio lutku sa likom Slobodana Miloševića u robijaškom odelu.

Ranije danas, raspisani su izbori u Beogradu, Aranđelovcu i Boru za 4. mart.

Comments

comments