Politika

Šutanovac: Vulin koristi tajne službe kako bi prisluškivao političke protivnike

Bivši predsednik demokratske stranke (DS) i bivši ministar odbrane ocenio je večeras da potparol Ministarstva odbrane i trenutnog ministra odbrane Aleksandra Vulina Jasna Popović-Ćosić vodi “spin operaciju” sa ciljem da spinuje činjenicu da je danas u medijima iznešeno saopštenje koje se odnosilo na njegov neobjavljeni tekst u “Nedeljniku”.

Šutanovac je na svom tviter nalogu napisao da je danas u medijima iznešeno “vrlo precizno saopštenje koje se odnosilo na njegov neobjavljeni tekst u Nedeljniku i ministra (odbrane Rusije) Sergeja Šojgua”.

On je naveo da nikada nije napisao autorski tekst za Kurir, da je napisao tekst za Nedeljnik, koji nije objavljen.

“U intervjuu datom kuriru nijednom rečiu se ne spominje ministar Šojgu, u tekstu koji nije objavljen pominje se ministar Sojgu. Zaljučak se sam nameće”, napisao je bivši ministar odbrane na svom tviter nalogu.

Kako je saopštio “Nedeljnik”, Tanjug je danas u 13:39 časova preneo izjavu Vulina u kojoj je ocenio da Šutanovac uvek koristi priliku da napadne Srbiju kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane.

“Nedeljnik” je naveo da se uz Vulinovu izjavu navodi da je on to rekao odgovarajući na autorski tekst Šutanovca u “Nedeljniku” u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije.

Odgovor ministra Vulina preneli su gotovo svi srpski mediji.

Šutanovac je izjavio za “Nedeljnik” da “sadašnji ministar Aleksandar Vulin koristi resurse tajnih službi kako bi presretao komunikacije, danas potvrđeno”

“Polemika sa neobjavljenim tekstom nepobitno potvrđuje da je Vulin nezakonito došao u posed teksta koji je razmenjen između mene i urednika “Nedeljnika”. Da li Srbija postaje zemlja “Velikog brata” u kojoj se državni resursi koriste kako bi se presretala komunikacija bivšeg ministra odbrane i urednika medija, sad se više ne dovodi u pitanje” ocenio je Dragan Šutanovac.

 

Izvor: Nedeljnik

Comments

comments