Politika

SZS najavio protest u četvrtak, ali bez građana: “Ne pozivamo građane”

Nakon 44 dana od proglašenja vanrednog stanja, Savez za Srbiju najavio je danas da će od Ustavnog suda tražiti ocenu ustavnosti te odluke. Saopšteno je i da poslanici stranaka koje čine SZS neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Narodne skupštine, ali da će zato ispred nje protestovati u četvrtak – i to bez građana.

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od lidera SZS Janko Veselinović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će poslanici i predstavnici ovog bloka u četvrtak u 18h ispred Skupštine održati protest “protiv neustavnog uvođenja vanrednog stanja i neviđenih mera uvedenih protiv građana”, ali da na taj protest ne pozivaju građane. Pošto je u to vreme policijski čas, Veselinović je građanima poručio da ostanu kod kuće, a ispred Skupštine protestovaće samo poslanici i lideri SZS.

Narodni poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je rekao da je način na koji je sazvana sednica Skupštine Srbije dokaz da je Skupština u službi Vlade Srbije i da je sve obrnuto – “umesto da parlament kontroliše Vladu, on servisira Vladu i predsednika”.

Comments

comments