Politika

SZS opipava puls naroda – bojkot ili izbori

Iako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas nedavno rekao da niko u SzS ne razmišlja o tome da preispitava odluku o bojkotu izbora, pojedini unutar ovog opozicionog bloka ipak razmatraju i drugačiji scenario.

Naime, jedan od osnivača SzS i predsednik USS Sloga Željko Veselinović postavio je na svom fejsbuk profilu upravo ovo pitanje: da li treba izaći na izbore ili se i dalje držati bojkota.

“S obzirom da su se okolnosti promenile u smislu pandemije, vanrednog stanja, policijskog časa i svih drugih represivnih mera, interesuje me mišljenje prijatelja o tome da li treba izaći na izbore, pobiti se i časno poginuti, ili i dalje ići u bojkot, pa dokle stignemo”, upitao je Veselinović.

Pre Veselinovića, i lider PSG-a Sergej Trifunović takođe je razmatrao napuštanje bojkota i izlazak na izbore usled novih okolnosti uzrokovanih koronavirusom. On je, kako je Gerila otkrila, u video poruci članstvu poručio da je vrlo moguće da PSG na izbore izađe, te da je koronavirus došao “kao naručen” i da će za Vučića biti kao za Mioševića bombardovanje.

Izvesno je da je koronavirus podstakao pojedine lidere “Bojkot opozicije” da razmišljaju o mogućnosti izlaska na izbore, smatrajući da su nepopularne mere i nesnađenost vlasti u uslovima epidemije naneli štetu Vučiću, pa da upravo na krilima toga mogu da naprave bolji izborni rezultat. Otuda, verovatno, i ovo opipavanje pulsa naroda koji Željko Veselinović sprovodi na svom fejsbuk profilu.

Comments

comments