Politika

Tadić izlazi iz BOJKOTA

Izvor: N1

Bivši predsednik Republike Srbije Boris Tadić objavio je danas na svom tviter profile kritiku predsedniku Pokreta Dveri Bošku Obradoviću uz pitanje “zašto učestvuje u ujedinjenju opozicije ako neprestano napada one sa kojima se ujedinjuje?”.

Tadić navodi da je više puta upozoravao kako bojkot može biti iskorišćen u korst režima te naveo da se to upravo i dešava pod plaštom SzS-a. Veliki skup ujedinjene opozicije kao prvi korak u kampanji bojkota održan je u subotu 1. Februara u Kombakt Dvorani nakon čega su pristni otišli na protest u 18 časova koji od te subote nosi naziv “Bojkot 2020”.

Među govornicima se našao i Boško Obradić ćemu su prethodili napadi na Demokratsku stranku što je uzrokovalo tome da se deo Dekokratske omladine ogradi od Saveza za Srbiju. Nakon toga Obradović je napao i prvog predsednika obnovljene Demokratske stranke Dragoljuba Mićanovića.

Izvor: N1

Tadić u svom tvitu zahteva od SzS-a da se ovakvi postupci Obradovića sankcionišu i da Savez za Srbiju mora zauzeti jasan stav po pitanju istupanja predsednika Dveri ali i, kako navodi, stvarnih ciljeva bojkota. Boris Tadić nije govorio na subotnjem skupu opozicije, a da li će zbog postupaka Boška Obradovića napustiti ideju bojkota preostaje da vidimo u narednim danima.

gerila.rs

Comments

comments