Politika

Trifunović: Izlazak na izbore je najmanje što možemo da uradimo

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je u emisiji Novi dan televizije N1 da će “izlazak na izbore najmanje što opozicija može da uradi” te da mu priča o bojkotu zvuči kao anahrona i defetistička reč.

Trifunović kaže i da ne zna da li će njegova stranka izaći na predstojeće izbore, jer takva odluka, kaže, još ne postoji.

Deo javnosti je počeo da razmišlja da bi upravo to moglo da se dogodi nakon video obraćanja Trifunovića svojim članovima, kojima je poručio da će taj pokret vrlo moguće izaći na sledeće izbore “kad god oni budu bili”.

“Mi smo na početku epidemije to rekli, snimili smo video, stavili smo se na raspolaganju vlasti da pomognemo, da budemo volonteri, šta god, a oni nam nisu odgovorili. Vučić nije reagovao. Tako da nema razloga da ja sada s njim razgovaram o bilo čemu, pogotovo u situaciji kada on i dalje pravi podele, sukobe, jednostavno – maltretira ljude”, izjavio je Trifunović na pitanje da li bi mogao da razgovara s Vučićem o izborima, kao što će danas razgovarati s nekim partijama opozicije koje su odlučile da izađu na izbore.

Trifunović kaže da je “krajnje neprimereno” da “u momentu kada se pandemija nije završila, vi terate ljude na biračka mesta”.

“Izlazak na izbore je najmanje što možemo da uradimo, a šta je krajnja odluka, ne mogu da vam kažem, jer ona i ne postoji”, kazao je Trifunović.

On je naglasio da je PSG poslao pismo evroparlamentarcima o onome šta se dešava na političkoj sceni trenutno.

“Mi smo pisali evroparlamentarcima, žao mi je što nismo ušli u parlament onog dana kada je počelo zasedanje, ali smo poslali juče pismo evroparlamentarcima, vodimo računa o tome da uključimo međunarodne faktore”, izjavio je Trifunović.

Sada se, kaže, oseća potpuno drugačije nego pre tri dana.

“Danas sam besan, isfrustriran, ponižen i ljut, jer je ovaj napad na Đilasa napad na naše dostrojanstvo, na naše živote…Sada mi priča o bojkotu zvuči kao anahrona, defetistička reč”, zaključio je Trifunović.

 

Izvor: N1

Comments

comments