Politika

“Tužilaštvo da otvori istragu protiv Aleksandra Vučića i Ane Brnabić”

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas tužilaštvo da otvori istragu o krivičnoj odgovornosti predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, zbog najavljene veleizdaje i kršenja Ustava i zakona Srbije.

„Aleksandar Vučić i Ana Brnabić juče su javno priznali zašto su, čemu i radi čega, voljom Vašingtona i Berlina, baš njih dvoje tu gde jesu… ona je tu jer, za razliku od njega koji bi rado trgovao Kosovom i Metohijom, ali da, bar, ‘nešto dobije zauvrat’, ni mrvice ne bi tražila pošto se, kao što reče, ‘ne libi da potpiše sve što treba’, jer je, veli, to ‘obaveza koju je preuzela ovim poslom’“, naveo je Stamatović.

Ana Brnabić juče je u skupštini Srbije na pitanje poslanika o tome da li je spremna da potpiše pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom kojim se Kosovu „daje stolica“ u UN, izjavila da se neće ni uplašiti ni libiti da potpiše šta god treba da bi građani Srbije imali punu sigurnost, bezbednost i garanciju daljeg prosperiteta.

Stamatović je rekao da Vučić svakodnevno „vodi rat protiv sopstvenog naroda“, dok u potaji „Kosovo predaje u ruke prištinskim teroristima i NATO okupatorima“.

On je naveo da ubice Olivera Ivanovića nisu pronađene, da nisu kažnjeni „odgovorni za hapšenje Marka Đurića“, Srpska lista i dalje praktično podržava vladu Ramuša Haradinaja, a briselski i „okolobriselski“ razgovori o „predaji Kosova i Metohije nezaustavljivo napreduju“.

Stamatović je rekao da najdobronamernije upozorava Anu Brnabić da ju je Vučić navukao na „tanak led“, kao što je 2013. Ivicu Dačića koji je popisao Briselski sporazum.

U izjavi Stamatović je podsetio da u članu 306 Krivičnog zakonika, koji se odnosi na „priznavanje kapitulacije ili okupacije“, piše da će se građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela kazniti zatvorom od najmanje deset godina.

(Izvor: Vaseljenska.com)

Comments

comments