Politika

Tužilaštvo: Nije utvrdjen nijedan kontakt Predraga Koluvije sa Aleksandrom ili Andrejem Vučićem

Izvor: Kurir

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da ne postoje osnovi sumnje da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej “bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji” sa Predragom Koluvijom, osumnjičenim za uzgajanje marihuane na farmi “Jovanjica”, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se Koluviji stavlja na teret.

Izvor; Press služba predsednika

Tužilaštvo je povodom krivične prijave koju je 9. decembra 2019. godine podneo gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević protiv Aleksandra i Andreja Vučića a u vezi slučaja “Jovanjica”, utvrdilo da “ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

“Iz izveštaja o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uredjaja i SIM kartica oduzetih od Predraga Koluvije, sačinjenog od strane Službe za specijalne istražne metode MUP Srbije, akvizicijom memorisanog sadržaja kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem interneta, proizilazi da nije utvrdjen nijedan kontakt sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem, niti da se komunikacije koje su ostvarene 13. i 14. novembra 2019. godine putem mobilne mreže ili internet aplikacija mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem”, navedeno je u saopštenju.

Foto: Marko Đoković

Dodaje se da je o toj odluci pismenim putem obavešten punomoćnik podnosioca krivične prijave Miloša Vučevića, advokat Milan Djukić.

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš
Vučević podneo je ranije krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog navoda o njihovoj povezanosti sa Predragom Koluvijom, vlasnikom imanja “Jovanjica” na kome je uzgajana marihuana.

 

Izvor: Beta

Comments

comments