Društvo

U Lazarevcu danas (18) protest zbog policijske bahatosti i prebijanja mladića tokom blokade puteva

Lazarevac-Prijatelji Žarka Pavlovića iz Lazarevca koga je policija prvo prebila u Županjcu prilikom blokade saobraćaja zbog visokih cena goriva i optužila ga za napad na službeno lice iako je bio prvo ošamaren od strane policijskog provokatora a koji je odmah uhapšen dok su ostali koji su tu bili prisutni sinoć oko ponoći privedeni u policiju zakazali su za danas u 18.00 časova protest kod Rudarske česme u centru Lazarevca.

PROČITAJTE JOŠ: UPRKOS NAPADIMA SNS-A, PARAĆIN NIJE PAO: PAUNOVIĆU IZGLASANO POVERENJE

Ukupno je uhapšeno šest ljudi iz Lazarevca od strane policije.

Zahtev je da se Žarko Pavlović pusti iz pritvora da se brani sa slobode jer je tokom prošle noći u prostorijama PU Beograd teško prebijen od strane policijskih batinaša tako da je završio u Urgentnom centru i da mu je hitno potrebno adekvatno lečenje i nega. Zahtev je i da se svi ostali koji su uhapšeni puste na slobodu.

PROČITAJTE JOŠ: PROTEST DAJE REZULTATE: VLADA POPUŠTA, BRNABIĆ NALOŽILA DA SE SMANJE AKCIZE

Policijska brutalnost je zaista tokom poslednjih nedelju dana (od kada su započeli protesti protiv poskupljenja cena goriva) bila posebno izražena.

Naš portal se trudio da isprati sve što se dešavalo, od hapšenja jednog od organizatora, Slobodana Vukašinovića, preko iživljavanja u Jajincima i sličnih akcija MUP-a. Ovde vredi napomenuti da je bilo i pozitivnih primera kada je reč o držanju policije prethodnih dana. U Aleksincu su, prema našim saznanjima, policajci samo zamolili građane da propuštaju vozila hitne pomoći i da nije bilo nikakvog nasilja niti maltretiranja.

Nažalost, policijska brutalnost je bila mnogo češća, pa zbog toga, po našem mišljenju, Lazarevčani imaju pravo da se bune i protestuju zbog ovakvog ponašanja policije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POLICAJCI MALTRETIRALI UČESNIKE PROTESTA I PORUČILI: POSLAO NAS JE VOĐA

(izvor: vaseljenska.com, srbijadanas.net)

Comments

comments