DruštvoPolitika

U nedelju lokalni izbori: Glasanje u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu u nedelju, 24. decembra, biće održani lokalni izbori, a izborna tišina počinje u ponoć. Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača, koji će u nedelju moći da glasaju od sedam do 20 sati.

U Pećincima će 15.996 birača moći da iskoriste svoje biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetaće se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP – Borisav Kostić; SRS – Dr Vojislav Šešelj; „Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije.

Četiri izborne proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić – SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Chićovan, Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma – SRS – Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS.

U Mionici će biti otvoreno 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini ima 11.464 birača.

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičiće se četiri izborne liste, a u nedelju će biti otvorena 72 biračka mesta u toj opštini.

Pravo glasa u Negotinu ima ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetaće se izborne liste „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“, Demokratska stranka – prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković i izborna lista „Negotin bez korupcije“ čiji je podnosilac istoimena grupa građana.

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to – SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“.

U Preševu će u nedelju biti otvoreno 38 biračkih mesta na kojima će biračko pravo moći da iskoristi ukupno 38.751 birač.

Na izborima u Preševu nadmetaće se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca – Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca – Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca – Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje – Adita Sinani; Demokratska unija doline – Skender Destani; Aleksandar Vučić – Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija – Dželal Memeti.

U Kostolcu će biti otvoreno 11 biračkih mesta na kojima će moći da glasa ukupno 11.520 birača.

Na izborima u toj opštini takmičiće se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS – Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS – SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak – dr Zvonko Blagojević – Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri.

(Izvor: Tanjug)

Comments

comments