Politika

U Vojvodini se sprovodi otimačina zemlje od potomaka solunskih boraca!

Obaveštavamo javnost da se u Banatskom Karađorđevu paorima u postupku komasacije otima zemlja koju su njihovi preci dobili nakon Prvog svetskog rata zbog zasluga u borbi protiv okupatora. Ne želeći bilo kakvu politizaciju ovog pitanja, upozoravamo vlast da prekine otimačinu, poštuje odredbe zakona i ne dira “dobrovoljačku zemlju” u Banatskom Karađorđevu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PINKOVA MAŠINERIJA ZLA: ČUVENI REDITELJ NAPADNUT NA ULICI POSLE PAJKIĆEVE DEBILNE EMISIJE!

Paorima iz Karađorđeva (na slici ispod) koji žive decenijama na selu i od poljoprivrede, u postupku komasacija, nekoliko lokalnih moćnika vlasti u opštini Žitište otima njihove kvalitetne parcele, a daje lošiju zemlju.

Ovakvom protivzakonitom komasacijom u opštini Žitište, građani Banatskog Karađorđeva biće prinuđeni da se isele, jer neće imati od čega da žive i prehranjuju porodice.

PROČITAJTE JOŠ: POSLE SEDNICE GO, VUČIĆ DOBIO UDARAC ODAKLE SE NAJMANJE NADAO: “VIDIMO SE NA SUDU”!

Postupak otimačine tzv. ”dobrovoljačke” zemlje od potomaka solunskih ratnika sprovodi se baš na stogodišnjicu proboja Solunskog fronta koji ova država nije obeležila ni jednom rečenicom. Ruganje i ponižavanje predaka koji su poginuli za našu slobodu nastavlja se prekrajanjem privatnih poseda i otimanjem zemlje od malih gazdinstava u kojima žive potomci hrabrih vojnika.

Ironija je i da ovu zemlju nisu dirali ni Hitler, ni Tito, ni Milošević, ali je otimačina zemlje u Vojvodini, nažalost, zaštitni znak aktuelne vlasti već nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): KAD NAPREDNJAK BIJE: SNS-OV NARODNI POSLANIK TUKAO PA IZMIŠLJAO OPRAVDANJA

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments