DruštvoPolitika

Uhapšen državni sekretar Ministarstva saobraćaja zbog zloupotreba u JP Infrastruktura železnice

Foto: mc.rs

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila pet osoba, medju kojima i M.P, državnog sekretara Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u preduzeću “Infrastruktura železnice” a.d.

Foto: Srbija danas/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

“Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD ‘Infrastrukture železnice’ M. J., B.A. i P.Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvodjenja radova na železnici”, stoji u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Navodi se da je radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, M.M., direktor drugog privrednog društva, davao “uslužne ponude” kojima je obezbedjivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo čiji je direktor Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu a uhapšeni će u narednih 48 časova biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Zorana Mihajlović: Puna podrška nadležnim organima u borbi protiv korupcije

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

Foto: Filip Plavčić/Ministarstvo građevine

“Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija”, rekla je Mihajlović u saopštenju povodom hapšenja državnog sekretara u njenom ministarstvu.

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila pet osoba, medju kojima i M. P. zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u preduzeću “Infrastruktura železnice”. Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2018. do maja 2019. godine izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Zorana Mihajlović je rekla da “za sada” nema nijedan razlog da poveruje da je državni sekretar umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret.

Izvor: Beta

Comments

comments