Društvo

Uhapšena Lana Đurašković, SNS-ov koordinator i prevarant u aferi “nezavršeni stanovi”!

Svjetlana – Lana Đurašković jedan je u nizu notornih kriminalaca, članova SNS-a koji su ljude u Srbiji prevarili i oteli im novac za stanove koji nikada nisu završeni. Kako saznajemo, ona je jutros u pola 9 uhapšena i trenutno se nalazi u pritvoru, što nam je potvrdio i jedan od oštećenih u postupku protiv ovog višestrukog prevaranta.

Isti izvor nam je otkrio da će Đuraškovićeva biti sutra izvedena u 11 časova pred tužioca. Za one koji ne znaju, podsećamo da je Lana jedan od koordinatora SNS-ovog internet tima, narodski rečeno – jedan od šefova Vučićevih botova. Zajedno sa svojim partnerom Sašom Savićem osmislila je i izvela čitavu prevaru sa stanovima.

PROČITAJTE JOŠ: UPRKOS NAPADIMA SNS-A, PARAĆIN NIJE PAO: SKUPŠTINA IZGLASALA POVERENJE PAUNOVIĆU

Afera sa stanovima u beogradskom naselju Mirijevo traje već nekoliko godina. Preduzeće „SL nekretnine i adaptacije“, čiji je direktor Svjetlana Đurašković, blokirano je više od 1.000 dana na iznos od 32.844.894 dinara, pokazuju podaci Narodne banke Srbije.

– Potpuno nesmetano varaju ljude za stanove, od kojih su neke prodali i po dva puta. Na desetine građevinskih preduzeća i firmi je prevareno, izgradnja stoji, protiv njih je podneto nekoliko krivičnih prijava za prevare. Čak su bili agresivni, pa su džipovima dolazili i pretili ljudima – rekao je pre pola godine naš sagovornik, inače vlasnik placa koji upravo pokušava da raskine ugovor sa ovim, u najmanju ruku, problamatičnim parom.

Pojedini prevareni građani žalili su se da su im Đuraškovićeva i Savić pretili.

– Rekli su nam će nas prijaviti policiji za iznudu ako nastavimo da ih zovemo da nam vrate pare koje smo im dali za neizgrađene stanove – ispričali su naši sagovornici. Jedna od oštećenih kupaca podnela je čak i krivičnu prijavu u OUP Čukarica zbog pretnji.

PROČITAJTE JOŠ: PROTEST DAJE REZULTATE, VLADA POPUŠTA – BRNABIĆ NALOŽILA DA SE SMANJE AKCIZE

Inače, Lana Đurašković je bliski prijatelj sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, o čemu smo već ranije pisali, a zajedno ih možete videti na slici ispod (desno od Nebojše).

Inače, čak je u čitavu priču o Đuraškovićevoj upleten i Aleksandar Vučić. Kada su ga pitali, šta zna o njoj, on je odogovorio da je ne poznaje, a posle se otkrilo da je prati na društvenim mrežama. Ostavljamo vama da procenite da li je Vučić lagao o poznantstvu…

Đuraškovićeva je u pritvoru, SNS-ov botovski tim je slabiji za jednog vođu, a mi se nadamo da će pravda biti zadovoljena i da će oštećeni u ovom slučaju dobiti naknadu koju zaslužuju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POLICAJCI MALTRETIRALI UČESNIKE PROTESTA I PORUČILI: “POSLAO NAS JE VOĐA”

Comments

comments