DruštvoKorona

UNS poziva Vladu da preispita odluku o udaljavanju novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku da novinari više ne mogu da prisustvuju konferencijama na kojima lekari i zvaničnici odgovaraju na njihova pitanja.

“U danima kada su javnosti neophodne informacije o širenju epidemije i kada su upravo konferencije za novinare služile da umire strah građana, ključno je omogućiti novinarima da direktno postave pitanja i potpitanja stručnjacima i da javnost na taj način dođe do podataka do kojih na drugi način nije moguće doći”, navodi se u saopštenju UNS-a.

UNS smatra da Palata Srbija pruža dovoljno prostora da se u nju bezbedno smeste svi novinari i da niko ne bude zdravstveno ugrožen.

“Ako zbog bilo čega to nije moguće, tražimo od Vlade Srbije da omogući novinarima da pitanja postavljaju iz svojih redakcija putem video-linka ili interneta. Podsećamo i da se građani u velikom broju obraćaju UNS-u sa pitanjima na koja očekuju odgovore i da je bitno obezbediti da nadležni što pre odgovore na sva pitanja novinara i zabrinutih građana”, navodi UNS.

Comments

comments