DruštvoSvet

UNS: Slučaj privođenja novinarke Ane Lalić na Platformi Saveta Evrope

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da jedan od slučajeva na Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara, jeste slučaj privođenja novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine.

Onlajn Platforma Saveta Evrope ima za cilj da unapredi zaštitu novinara objavljujući pretnje i nasilje nad novinarima i medijskim radnicima, kako bi omogućila Savetu Evrope da bude bolje upoznata sa ovim slučajevima i da, ukoliko je potrebno, na vreme reaguje.

Evropska federacija novinara juče se pridružila UNS-u u zahtevima da ekipi televizije KTV iz Zrenjanina, čija je oprema zaplenjena pod lažnom optužbom da nije dezinfikovana pri ulasku u gradsku kuću, bude vraćena zajedno sa opremom novinarke Lalić.

“UNS je juče ocenio da je nedopustivo da policija zaplenjuje opremu novinara i zahtevao da policija hitno vrati Lalićevoj kompjuter i telefone, kao i da tužilaštvo u Zrenjaninu vrati kameru i telefone ekipi televizije KTV, koja je bila uhapšena prošle nedelje pod lažnom optužbom da se nije dezinfikovala pri ulasku u gradsku kuću”, dodaje se.

Comments

comments