Društvo

Uperili pištolj u radnika, zapalili devet kamiona i tri objekta UNIŠTILI PREDUZEĆE IZBEGLICI IZ HRVATSKE

Nepoznati mafijaši ojadili su za sva vremena porodicu Ugrčić iz sela Prevalac kod Vranja, tako što su im skoro potpuno uništili predzeće“5D”, čije je sedište u susednom selu Panevlje, tako što su im noćas oko 2 sata zapalili 9 kamiona, 2 građevinske mašine , kao i deo asfaltne baze. Šteta se procenjuje preko pola miliona evra.

Reč je o porodičnoj firmi Ugričića, izbeglicama iz Hrvatske, koji su svoje gnezdo svili u vranjskom kraju. Počeli su nule, a završili sa 70 zaposlenih radnika. Na meti su bila asfaltna baza i mašine u selu Prevelac.

„Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i dobili sve moguće pohvale od od stranaca sa raznih deonica, od Španaca, Bugara  i drugih“, priča za Jugmediu PR firme Sonja Ugričić i snaja te porodice.

U policiji kažu da im je oko dva sata jutros prijavljeno da je došlo do paljenja objekta, kamiona i druge mehanizacije privatnog preduzeća, te da je policija odmah po prijavi izašla na lice mesta, kao i ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je ugasila požar.

O tom slučaju je, kažu, obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo uviđaj.

Preduzeće je bilo osigurano, ali to u ovoj situaciji Ugričićima ništa ne znači. „Sada sve moramo iz početka“, priča i plače mlada žena, majaka četvorogodišnjeg dečaka.

Ona objašnjava kako je došlo do upada i paljevine.

„Njih trojica su upala pod maskama. Jedan je prišao čuvaru i uperio mu pištolj u glavu, dok su dvojica, pretpostavljamo molotovljevim koketlima, posuli sve benzinom, zapalili i otišli. Mi smo plamen primetili jer stanujemo kilometar od baze. Moj suprug je bos istrčao iz kuće i sa nekim radnicima koji su dotrčali gasio požar, ali uzalud, sve je otišlo“, priča Sonja Ugričić, koja kaže da joj se i sinčić uznemirio i da nije više spavao.

„Pita: Mama šta ćemo?“. Kažem: „Sinie, da smo živi i zdravi, verovatno će i tvoj otac početi od nule kao njegov“.

Kaže da ne zna ko je mogao da počini ovakav zločin.

„Nikome se nismo zamerili, baš nikome. Celo jutro nas zovu prijatelji sa svih strana“

(Izvor: Jugmedia)

Comments

comments