Društvo

USS Sloga: Jura se ponaša kao “peta kolona” u biološkom ratu

“Radnici Jure u Leskovcu od jutros su u štrajku ispred te kompanije i čekaju da im se neko iz menadžemanta obrati.  Oni kažu da ukoliko im se niko od nadležnih ne obrati,  u narednih 14 dana neće dolaziti na posao”, saopšteno je iz Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Naime, južnokorejska firma „Jura“ pozvala je radnike da od 6. aprila nastave rad, uprkos tome što je u jednom od tih pogona do sada potvđen jedan slučaj kovida – 19, dok je u poslednja dva dana 74 radnika te kompanije poslato u samoizolaciju.

“Sloga” ocenjuje da se kompanija Jura “zbog pohlepe za kapitalom opasno svrstala u ‘petu kolonu’ u biološkom ratu sa virusom korona”, i pita zbog čega im se dopušta da sa srpskim radnicima rade šta hoće i u ime čijeg interesa se to toleriše.

Iz “Sloge” poručuju da podržavaju radnike Jure u štrajku i traže da se radnici odmah pošalju na plaćeno odsustvo do kraja pandemije, “jer je i laiku jasno da nema zdravstvenih uslova za rad u njenim pogonima”.

“Ujedno još jednom pozivamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da odmah intervenišu i spreče rad koji je u suprotnosti sa epidemiološkom situacijom, jer će u suprotnom snositi punu odgovornost ukoliko se radnici i njihove porodice razbole”, navodi se u saopštenju.

“Sloga” takođe zaključuje da, u trenutku kada nam je domaća privreda pred pucanjem, poljoprivreda u rasulu jer se hapse i privode traktoristi sa oranica, neodgovorna vlast potpuno nerazumljivo toleriše jednu stranu kompaniju da ubire profit i ponižava narod u sopstvenoj državi.

Comments

comments