Politika

USTANAK ZA VODU: Ponedeljak u 12h na Makišu!

Pokret Ekološki ustanak najavio je da će u ponedeljak u 12h organizovati protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš jer smatra da će biti ugroženo izgradnjom metroa. Ministar finansija Siniša Mali prethodno je najavio da će u ponedeljak, 22. novembra, svečano početi radovi na Makiškom polju.

Pokret je pozvao sve opozicionare koji „brane javni interes“ i koji pretenduju da izađu na predstojeće izbore, kao i sve organizacije civilnog društva i građane da se uključe u odbranu Makiša.

„Ekološki ustanak nagalašava da su svi institucionalni mehanizmi za odbranu Makiša iscrpljeni. Da je vlast odlučna u nameri da zarad milion kvadrata, a na štetu svih nas, ispuni svoj plan i otpočne gradnju na Makiškom polju, i time dovede do potpunog uništenja najvećeg beogradskog vodoizvorišta“, navode u saopštenju.

Dodali su da će Beograd ostati bez pijeće vode, najpre kontaminacijom građevinskim otpadom, a potom i potpunim nestankom vodoizvorišta.

„Pozivamo sve da skinu svoja obeležja i da se nađemo sutra na Makišu, da odbranimo našu vodu sa česme. Pitanje pijaće vode je veće od svih nas, i jedino tako, zajednički sa svim građanima se mora braniti“, navode iz Pokreta Ekološki ustanak.

Comments

comments