Društvo

UŽAS: Pronađena mrtva u podrumu, muž joj nožem isekao vrat

Snežana Maćić (51) iz Užica ubijena je juče u podrumu svoje zgrade u Nemanjinoj 90 u užičkom naselju Carina, najverovatnije ubodom nožem u vrat koji joj je zadao njen bivši suprug Goran Maćić (57), a koji je se posle zločina obesio.

Goran je Snežanu, od koje se nedavno razveo i koja ga je prijavljivala za nasilje, presreo u prizemlju zgrade u kojoj je ona živela u trenucima kad je ona krenula na posao. Tu je na nju nasrnuo i uvukao je u podrum gde je počinio zločin.

Snežana je brutalno ubijena u podrumu zgrade u kojoj je živelaFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Snežana je brutalno ubijena u podrumu zgrade u kojoj je živela

Osim ubodne rane na vratu, nanete nožem koji je ubica ostavio kraj Snežaninog tela, na njenoj glavi zatečena je još jedna velika rana, nastala najverovatnije udarcem tupim predmetom. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, spoljnim pregledom njenog tela primećeni su i tragovi davljenja.

FOTO: V. LOJANICA / RAS SRBIJA

U zgradi u kojoj se dogodilo ubistvo Snežana i Goran živeli su do zimus kada su se, zbog porodičnih nesuglasica, razveli. U to vreme, po njenoj prijavi da ju je maltretirao, Goranu je izrečena hitna mera udaljenja iz stana i zabrana prilaska Snežani. Tom prilikom oduzeta mu je i lovačka puška.

Snežana je radila kao normirac u konfekcijskom preduzeću “Kadinjača” gde je zaposlena i njena i Goranova ćerka koja se nedavno udala. Goran je bio građevinski radnik.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

– U utorak oko sedam sati Snežana je krenula na posao i pozvala taksi. U stanu kod nje bili su njeni rođaci koji su je ispratili na vrata. Gledali su kroz prozor stana, ali je nisu videli da je izašla iz zgrade. Taksista koji je čekao Snežanu ispred, kako se ona nije pojavljivala, pozvao ju je na mobilni telefon, ali odgovora nije bilo. Posle nekog vremena je odjavio vožnju – priča izvor “Blica” upućen u detalje istrage.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Nedugo zatim u Snežaninom stanu zazvonio je telefon. Zvala je njena koleginica sa posla koja je pokušala da se raspita šta je sa njom i zašto nije došla na posao. Rođacima koji su ostali u stanu ovaj poziv je samo dodatno podgrejao sumnju da joj se nešto dogodilo, s obzirom da je nisu primetili da izlazi iz zgrade. Pozvali su policiju.

– S obzirom na loše odnose sa Goranom posumnjalo se da joj je on naudio. Policija je, tragajući za Snežanom, ušla u podrum zgrade i u zajedničkom delu podrumskih prostorija pronašla njene naočari. Utom su, na poziv policije, pristigli vatrogasci koji su obili vrata Snežaninog podruma i u njemu pronašli njeno beživotno telo i kraj njega nož kojim je počinjen zločin – kaže naš sagovornik.

Pretpostavku da je ubica bivši supurg potrkepila je činjenica da su vrata iza kojih je pronađeno Snežanino telo bila zaključana, a Goran je imao ključ.

Baš u to vreme iz sela Gorjani kod Užica stigla je informacija da je Goran Maćić pronađen obešen. Kako se nezvanično moglo čuti, ruku na sebe je digao u pomoćnom objektu kuće u kojoj je njegova i Snežanina ćerka posle udaje živela sa mužem.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

– Zatečeni smo. Viđao sam je prethodnih dana oko zgrade, izgledala mi je potpuno uobičajeno. Gorana već neko vreme nisam sretao, do jutros, kada sam čuo vest da je ubijena i da ju je on usmrtio, nisam ni znao da su se razveli – ispričao nam je Snežanin komšija.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Komšije nisu čule ništa

Niko od stanara ove zgrade, saznaje “Blic”, nije čuo vrisku ili bilo kakav vapaj žene u trenucima kada ju je ubica zaskočio i uvukao u podrum. Policija je juče tragala i za video zapisima sigurnosnih kamera sa okolnih objekata koji bi trebalo da pomognu istrazi.

U preduzeću “Kadinjača” nezvanično nam je rečeno da su zatečeni vešću da je njihova radnica, koja je bila zaposlena kao normirac, usmrćena. Njene kolege kažu da im je zimus rekla da se razvela, ali da nije spominjala da ima problema sa bivšim mužem, kamoli da joj preti. Poslednji put su je videli u ponedeljak kada je otišla iz prve smene.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu juče je trebalo da bude urađena odbukcija tela nesrećne žene koja će utvrditi na koji način je usmrćena.

(Izvor: Blic.rs)

Comments

comments