Društvo

UŽAS U KRALJEVU: Voz 2 puta prošao pored PODIGNUTE rampe

“Imao sam sreću da dva puta u sat vremena naletim na voz. Plašim se da nekoga sreća ne omaši”, napisao je jedan Kraljevčanin na Fejsbuku nakon što je snimio oba puta kada je voz prolazio pored dignute rampe na pružnom prelazu.

U pitanju je pružni prelaz u Boračkom naselju u Kraljevu, a kako autor snimka navodi, prva situacija dogodila se u 14.25, a drugi u 15.35, i to 2. maja.

Isti korisnik na Fejsbuku je objavio još jedan detalj vezan za ovaj pružni prelaz. Naime, tri starice, meštanke, samoinicijativno stoje kraj prelaza i upozoravaju vozače kada nailazi voz! To otvara pitanje koliko je dugo ovaj pružni branik u kvaru.

– Ako često prelazite ovaj pružni prelaz, videćete dve, tri bake koje stoje pored pružnog prelaza, verovatno tu iz komšiluka, naravno kada je lepo vreme. Upozoravaju, mašu rukama kada naiđe voz. Pošto to rade volonterski, a za dobrobit nas vozača i sugrađana, eto prilike za neke nadležne da prođu ovuda i da tim bakama barem donesu kafu, čaj, neko osveženje, eventualno neki keksić, jer verujte: puno znače kada su tu.

Podsetimo, najtragičnija nesreća na pružnom prelazu, na kome nije postojao branik, dogodila se u mestu Donje Međurovo kraj Niša, u decembru, a tom prilikom poginulo je sedam putnika, među kojima su bili i tinejdžeri, a povređeno je 32 ljudi.

Železnice: Mašinovođa je dao zvnučni signal

Povodom snimka sa pružnog prelaza u Kraljevu, iz PR službe “Infrastrukture železnice Srbije”, poslali su saopštenje u kome kažu da je “putni prelaz u Boračkom naselju u Kraljevu automatski putni prelaz”.

“U slučaju kvara ovakvog putnog prelaza signalizacijom se automatski obaveštavaju mašinovođe vozova, koji tada saobraćaju prugom. U takvoj situaciji, kakva je predstavljena i na video snimku, mašinovođe postupaju u skladu sa železničkim pravilnicima i procedurama. To znači da su pre putnog prelaza dali zvučni signal (što se na snimku čuje), a dalju vožnju preko putnog prelaza nastavili su na način da se potpuno isključi mogućnost vanrednog događaja”.

(Izvor: Blic)

Comments

comments