Društvo

Reković pozdravila odluku Građanskog otpora da obustavi proteste zbog koronavirusa: “Odgovorno ste postupili!”

Predstavnica Pokreta “1 od 5 miliona” Valentina Reković pozdravila je odluku “Građanskog otpora” da, zbog opasnosti od širenja koronavirusa, obustavi protestnu šetnju planiranu za subotu, 14. mart.

Ona je na svom tviter nalogu ovu odluku ocenila odgovornom i dodala da “moramo sami biti odgovorni”, jer od vlasti koja nije u stanju da reši ni probleme elementarnih nepogoda kao što je grad, ne možemo očekivati ni ozbiljnost po pitanju koronavirusa.

Za naš portal, Valentina Reković kratko je prokomentarisala i da zna da ova odluka za “Građanski otpor”, sadašnje organizatore subotnjih protesta u Beogradu, nije bila nimalo laka.

“Mi iz Pokreta #1od5miliona, koji smo organizovali proteste tokom više od godinu dana, znamo da ova odluka sadašnjih organizatora nije bila nimalo laka. Ali jeste nužna, imajući u vidu potrebu preduzimanja svih mera kako bi se zaštitilo zdravlje svih ljudi. Zato to smatram odgovornim činom”, navela je Reković za Gerilu.

Podsetimo, “Građanski otpor”, sadašnji organizator subotnjih protesta u Beogradu, saopštio je juče da se protesti do daljnjeg obustavljaju zbog koronavirusa. Apelovali su na građane „da ne učestvuju u javnim okupljanjima“ i dodali da će obnoviti protestna okupljanja protiv režima Aleksandra Vučića kada budu otklonjeni svi rizici po zdravlje građana.

Podsetimo i da su protesti protiv režima Aleksandra Vučića počeli 8. decembra 2018. godine, a tokom više od godinu dana organizovali su ih studenti iz udruženja „1 od 5 miliona“. Nakon što su studenti oglasili da izlaze na izbore, početkom februara organizaciju protesta preuzeo je „Građanski otpor“ i promenio slogan protesta u “Bojkot 2020”.

Inače, u Srbiji je trenutno ukupno 12 osoba zaraženo koronavirusom, a stručnjaci predviđaju rast broja zaraženih ali i napominju da je zdravstveni sistem Srbije “spreman na sve”.

Comments

comments