Politika

Veselinović: Pokazalo se da je izbor pet novih članova REM-a bio farsa

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Janko Veselinović ocenio je da se danas pokazuje istinitim ono na šta su iz opozicije ranije upozoravali – da je izbor pet novih članova REM-a bio obična farsa.

“Stanje na RTS-u, RTV-u i medijima sa nacionalnom frekvencijom nikada nije bilo gore. Sada je vidljivo da je dopuna sastava REM-a bila predstava za evropske posrednike i međunarodnu javnost. Vidljivo je da novi članovi nemaju profesionalni integritet i da su se odlično uklopili u stanje  prećutkivanje i zanemarivanja i opravdanja katastrofalnog stanja na elektronskim medijima”, rekao je Janko Veselinović.

Lider Pokreta za preokret ocenio je da REM nije učinio ništa da spreči medijsko divljanje predstavnika režima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i progonjenje slobodnih medija i opozicionih političara u svojim programima.

“REM nije reagovao čak ni kada je vlasnik televizije PINK Željko Mitrović koristio javno dobro, nacionalnu frekvenciju, da promoviše nadrilekarstvo i to u vreme vanrednog stanja i svetske pandemije kovida 19. Sve to pokazuje da je upotpunjavanje sastava REM-a samo zaokružena tvrđava za zaštitu medijskog mraka u Srbiji na koju mi ne pristajemo i protiv čega ćemo se boriti svim sredstvima. Na to ukazuju i najnovije izveštavanje svetskih medija o gaženju medijskih sloboda u Srbiji i briga strukovnih udruženja za položaj slobodnih novinara i medija u Srbiji”, dodao je Veselinović.

Comments

comments