Društvo

Vesić i kompanija ukrali projekat mladog srpskog arhitekte iz Italije!

Nije novost da naprednjačka vlast jedino zna da krade sve živo i od svakoga, a poslednja u nizu ovakvih priča odnosi se na rad jednog mladog srpskog arhitekte iz Milana, čiji su projekat Goran Vesić i ekipa jednostavno preuzeli i izbacili njegovo ime!

O čemu se zapravo radi?

Projekat o kojem je reč je master projekat mladog arhitekte Andreja Mišića, na univerzitetu Politecnico di Milano, akademske 2014/15 godine , koji je urađen u saradnji sa Muzejom Nikola Tesla u Beogradu, pod tutorstvom velikog italijanskog arhitekte Luke Skaketija (Luca Scacchetti), sa ambicijom da projekat uz podršku vlasti postane izvodljiv.

Ukoliko upišete pretragu na internetu sve je jasno vidljivo, da je projekat takođe i registrovan na sajtu Univerziteta Politecnico di Milano.

PROČITAJTE JOŠ: GUBITAK PODRŠKE SPC MOŽE DA ZNAČI DA ĆE VUČIĆ PROĆI I GORE OD MILOŠEVIĆA!

U jednom trenutku, uz odobrenje pomenutog mladog arhitekte, projekat je prezentovan gradskim i državnim vlastima. U narednom periodu u više navrata je tražena kopija projekta iz gradskog kabineta, da bi prošle (2017) godine u julu izašao prvi tekst, naslovna strana u Večernjim Novostima o novom Muzeju i rekonstrukciji Elektrane Snaga i Svetlost (na slici ispod), uz promenjene rendere bez prethodne saglasnoti autora. U tekstu se, što je zabrinjavajuće, ne pominju niti Andrej Mišić, niti Muzej Nikola Tesla, kao inicijatori i autori projekta! (za naše čitaoce koji možda ne znaju, reč je o staroj elektrani na beogradskom Dorćolu, koja se nalazi na samoj obali Dunava i potiče iz perioda pre Drugog svetskog rata).

Ono što trenutno znamo je da pomenuti autor pokušava da se obrati vlastima i uključi u tok projekta, po punoj moralnoj i intelektualnoj zasluzi. Do sada je bez odgovora.
Situacija je jako zabrinjavajuća i  potrebno je stati u odbranu autorskih prava kao i budućnosti mladih profesionalaca. Strašna je činjenica da je neko posvetio preko godinu dana radu na ovom projektu, a da mu na kraju neko praktično ukrade projekat!

PROČITAJTE JOŠ: SNS SVE ČEŠĆE PRAVI SPISKOVE NEPODOBNIH GRAĐANA!

U videu ispod, na 12:30 se čuje o čemu se zapravo ovde radi:

Ispod možete pogledati i njegovo gostovanje u jutarnjem programu, gde je zadržao neutralan stav, kako bi na diplomatski način (još uvek) pokušao da se priključi projektu:

projekat se vidi na više sajtova prilikom pretrage: Andrej Misic Institute Museum Nikola Tesla

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO, BOGOLJUB MILOŠEVIĆ: SA OVAKVIM PREDSEDNIKOM NEMA NADE ZA SRBE NA KIM!

(izvor: gerila.rs)

Comments

comments