Politika

Vesna Pešić nazvala SzS sklepanom skupinom luzera!

Vesna Pešić je u svom autorskom tekstu za portal Peščanik pod nazivom “Kristalna noć” nazvala opoziciju okupljenu u Savezu za Srbiju nesposobnom, netalentovanom i bez ikakvog talenta u liderstvu.

Pešićka je svojim autorskim tekstom pokušala da približi svoj utisak “Kristalne večeri” u kome je navela da je “paljenje” krovova solitera “stravičan” odgovor predsednika Aleksandra Vučića na lupanje građana u šerpe i iskazivanje bunta, ali i da je za stanje u Srbiji odgovorna i nesposobna opozicija u liku Saveza za Srbiju.

“Bezizlaz u kome se Srbija našla ne dolazi samo od Vučića, naravno da je on glavni problem, već je za takvo stanje odgovorna i nesposobna opozicija u liku Saveza za Srbiju. Istraživanja pokazuju da su lideri SzS-a nepopularni, neki su već odslužili državne poslove, neki su u lošem sećanju, a gotovo svi su bez talenta u liderstvu, bez političkih ideja, plana i strategije kako se osloboditi Vučićeve strahovlade“, istakla je Pešićka u svom autorskom tekstu.

Ona objašnjava da Savez za Srbiju kao konglamerat različitih ideoloških stranaka ne predstavlja jasnu političku alternativu već da se radi o “sklepanoj i politički nelogičnoj skupini luzera”.

“Radi se o sklepanoj i politički nelogičnoj skupini luzera za koju smo verovali da je samo trenutni savez, za prvu pomoć, zapravo to što smo tog trenutka imali, kako bi se izdejstvovali pristojni izborni uslovi. Pokazalo se da je to zapravo koalicija koja donosi odluke konsenzusom i jedinstvo Saveza stavlja na prvo mesto”, ističe Pešićka.

Vesna Pešić je dalje objasnila da baš zbog tog raskola u ideologiji Savez za Srbiju nije mogao da donese jedinstven stav po pitanju bojkota izbora na lokalnom i nacionalnom nivou. Ona je poseban akcenat stavila na to da zbog tog nejedinstva opozicija nije mogla da pomogne lokalnim zajednicama da se bore za svoji životni prostor i naznačila da, kad god izbori bili raspisani, lokalne zajednice treba da izađu na njih.

“Ako se dakle izbori ne odlože, što je najverovatnije, a opozicija opravdano ne može da stigne da se za njih pregrupiše i spremi, onda bi utoliko pre u opoziciji trebalo da prevagne razum: trebalo bi pustiti da se ljudi slobodno organizuju za izbore u svojim lokalnim zajednicama”, napisala je ona.

Ona dalje navodi da je fleksibilan stav u vezi sa tim i pokazatelj da će stranke biti u stanju da se odmaknu od “mrtvog bojkota” i promene svoju političku perspektivu u novim koalicijama ali i da će neke odustati i nestati.

“Znala sam to što sam sada napisala i mnogo ranije, ali smo sve vreme politički toliko siromašni i oskudni u ljudima, pa nisam imala herca da stajem na muku ljudima koji jesu borci protiv Vučića i među kojima ima vrednih ljudi. Kako god da su se pogrešno našli u Savezu, zaslužuju respect, jer su zaista dnevno prolazili kroz toplog zeca, stravične uvrede, laži, mučenja, progone, poniženja i reskir”, napisala je Pešić.

Svoj tekst Pešićka je završila porukom da više nema mesta improvizaciji i iznudicama te da se moramo mnogo bolje organizovati “ako ćemo da se otarasimo Vučićeve tiranije”.

 

Ceo tekst Vesne Pešić pročitajte na sledećem linku: https://pescanik.net/kristalna-noc-2/

Comments

comments