Društvo

(VIDEO) AKCIJA “Puž”: Kako možete da blokirate put, a da vam policija ne može ništa?!

Protesti zbog poskupljenja goriva koji se ovih dana održavaju u gradovima širom zemlje digli su policiju na noge – u Beogradu je juče sprečena blokada Gazele u akciji u kojoj je i privedeno više lica, u Kragujevcu su učesnici protesta legitimisani, a mnogi su dobili prijave zbog remećenja saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVOGA NEMA U REŽIMSKIM MEDIJIMA: POGLEDAJTE KAKO POLICIJA REAGUJE NA MIRAN PROTEST RATARA 

Uprkos ovakvoj reakciji policije, blokada se juče nastavila u mnogim mestima po Srbiji, ali izgleda da su se Beograđani uplašili jer su ulice ostale potpuno prazne. Ipak, nisu svi tako reagovali.

https://twitter.com/addictedmirror/status/1006192140949614593?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FH16ru73gm%2F

Večno kreativni ljudi su smislili novi vid protesta, koji znači da mogu i da blokiraju saobraćaj i da izbegnu prekršajnu prijavu. Akciju su nazvali “Puž” i juče je premijerno predstavljena u Grockoj. Fora je u tome da vozači ne zaustavljaju vozila, već da se kreću ekstremno sporo, tako da se napravi gužva i pošalje poruka, ali se ipak ne krši zakon i policija ne može da im piše prijave.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BAHATI NAPREDNJAK: AKO VAM JE GORIVO SKUPO, IDITE PEŠICE ILI JAVNIM PREVOZOM!

Inače, Gročani su juče dvostruko nadmudrili policiju: prvo su na društvenim mrežama najavili da će bokirati Smederevski put kod Zaklopače, a onda kad se u dogovoreno vreme gomila policije pojavila na tom mestu – tamo nije bilo nikoga od vozača. Naime, vozači su se okupili u drugom delu grada i blokirali Smederevski put, ali kod Trskare! Nažalost, ta blokada nije dugo trajala (jer, ipak je policija u nekom trenurtku skapirala šta se dešava), a kad je blokada razbijena, vozači su krenuli kućama, ali brzinom 20 na sat.

Jednako dobra je i ideja koju su primenili u okolini Niša. Pošto je građanima policija zabranila da zaustave automobile na magistralnom putu, oni su ih parkirali sa strane i polako prelazili magistralu, kao što možete da vidite na snimku ispod.

Sledeći put kad mi neko kaže da Srbi u svoj svojoj muci nisu postali apsolutni genijalci, neću odgovarati za svoje postupke!

PROČITAJTE JOŠ: JUČE JE POLA SRBIJE BILO U BLOKADI: IBARSKA, KRAGUJEVAC, NOVI SAD, KOVIN, BEOGRAD…

(izvor: noizz.rs, gerila.rs)

Comments

comments