Društvo

(VIDEO) Blatoidi ponovo vide “linč, silovanje i nasilje”: slučaj čoveka koji je legao na ulicu

Bez obzira što video snimci sa subotnjih protesta dokazuju drugačije, današnja štampa nastavlja sa tvrdnjama da je u subotu na protestima „1 od 5 miliona“ pretučen jedan čovek. Tako Kurir tvrdi da su šezdesetogodišnjaku Ljubiši Gojkoviću konstatovane lakše telesne povrede nakon što su ga demonstranti pretukli u subotu na protestima u Beogradu. On to i sam tvrdi, najavljujući i krivične prijave. Iz Hitne pomoći, međutim, navode da nemaju podatke da je neko potražio medicinsku pomoć nakon tog događaja. Sumnje da se sukob dogodio izazivaju snimci sa lica mesta na kojima se vidi da čovek leži na ulici i odbija da ustane dok mu redari prilaze i nude pomoć.

PROČITAJTE JOŠ: “TUŽILAŠTVO DA REAGUJE NA VULINOVE IZJAVE O RAZGRANIČENJU”

Na snimku Televizije Šabac se vidi i kako ga organizatori protesta podižu, ali se on ponovo vraća na zemlju.

Takođe, na drugom snimku koji je objavo N1, čuje se kako Gojković govori da je dobro, da ne želi Hitnu pomoć te da brani Srbiju ležanjem na ulici.

U prilično živopisnom odgovoru Kuriru, navodno pretučeni Gojković kaže da ga je neko udario u desno oko nakon što ih je pitao zašto blokiraju grad.

„Malo sam se zaštitio rukom, drugi krene u levu ruku. Nisam ni ja mačji kašalj. Padnem i kažem: „Živela Srbija, živeo Vučić, gde su vam programi?“.

PROČITAJTE JOŠ: MITROVIĆ OPASNO PROVOCIRA – NAJAVLJUJE TURNEJU PO PROTESTIMA!

Gojković tvrdi da je potražio i medicinsku pomoć. Ipak, u hitnoj pomoći za Raskrikavanje navode da nemaju podatke o tome da li je nekome ukazana pomoć nakon subotnjih protesta, a to su juče potvrdili i za Fake news tragač.

Informer takođe tvrdi da je Gojković žrtva, odnosno da su demonstranti fizički nasrnuli na njega. Tvrde da „Divljaci žele rat“ i navode da su na protestima u Beogradu „đilasovci divljački rušil i čupali saobraćajne znake i zaštitne građevinske ograde na Trgu Republike“.

Međutim, kao i danima ranije, grupa građana na čelu sa nekoliko opozicionih lidera, odnosila je zaštitne ograde i znakove za gradilište iz Kolarčeve ulice do drugih institucija u gradu kao znak protesta zbog radova koji traju u centru Beograda, a za koje smatraju da će učiniti neuslovnim život stanara u tom delu grada.

Alo tvrdi da je opozicija od centra Beograda napravila ratni Bejrut te da nikom nije jasno zašto su „đilasovci demolirali svoj grad“.

Međutim, ratnog Bejruta, demoliranja i rušenja centra Beograda sudeći po nedostatku policijskih intervencija nije bilo. Vesić je ipak najavio podnošenje krivičnih prijava tvrdeći da je načinjena šteta procenjena na više desetina hiljada evra.

Podsećamo da je i tokom prošlogodišnjih blokada puteva, Informer koristio gotovo isti narativ kada su pisali da su izvesnog Božidara Milića demonstranti pretukli samo zato što je pitao zašto se blokiraju putevi.

PROČITAJTE JOŠ: 13. APRILA PEŠKE IZ LAZAREVCA U BEOGRAD! KOJI GRAD JE SLEDEĆI?!

(izvor: raskrikavanje.rs)

Comments

comments