Društvo

(VIDEO) BLOKADA: Građani blokirali radove na Trgu republike

Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad najavio je da od danas u 12 sati počinje blokadu radova na Trgu Republike.

Kao što je i rečeno, danas su ti radovi i blokirani.

„Mi ćemo danas u 12 sati na Trgu Republike blokirati bagere i nećemo dati da se nastave radovi, koji podsećaju kao da je neko ratno vreme, vreme koje nije normalno“, rekao je Bastać gostujući na N1.

On dodaje da betonske barijere u centru grada nisu normalna slika.

Prvi čovek Starog grada kaže da je ovo jasna poruka svim građanima Starog grada da su kažnjeni što nisu glasali za Srpsku naprednu stranku.

„Referendum je vid pritiska da ovi radovi stanu, a dok ne bude odrđžan referendum mi ćemo blokirati radove svaki dan. Danas je 26. dan kako je napravljen dogovor opštine Stari grad i građana, mi imamo kancelariju za odbranu Kalemegdana i dežura se svaki dan na mestu gde bi bila početna stanica za žičaru, jer to nije ni gondola“, izričit je Bastać.

Na pitanje da li su tačne optužbe zamenika gradonačelniak Gorana Vesića da opština, odnosno SC „Milan Gale Muškatirović“ duguje 90 miliona dinara za neplaćene račune, Bastać je rekao da je to tačno, jer opština ne dobija dovoljno novca od Grada, koji raspodeljuje novac.

„Karta za bazen bi, da bi on bio isplativ, trebalo da bude 20 evra, a košta 300 dinara da bi svi građani mogli da ga koriste. Neka nam Grad otpiše dugovanje, kao što su to uradili na primer Centru Sava“, poručio je Bastać gostujući na N1.

(Izvor: Infobrif, N1)

Comments

comments