Društvo

(VIDEO) BRUTALNO NASILJE: Naprednjaci motkama napali aktiviste Dveri

Pokret Dveri saopštio je da su njihovi aktivisti u Majdanpeku napadnuti od strane članova SNS-a i zamenice predsednika opštine Majdanpek Elvire (Dude) Toskić Jovanović, kada su, kako se navodi, pokušali da zabeleže mali odziv Majdanpečana na beogradski miting Aleksandra Vučića.

Aktivisti pokreta Dveri Marko Radulović i Boban Tošić su u blizini autobuske stanice u Majdanpeku preko društvene mreže Fejsbuk uživo prenosili (strimovali), kako se navodi u saoštenju tog pokreta, mali odziv naprednjaka na miting “Budućnost Srbije” u Beogradu.

Кada su ih aktivisti SNS-a uočili počeli su da im uzvikuju uvredljive komentare, a zamenica predsednika opštine Elvira Toskić Jovanović nasrnula je, prvo na Tošića, a potom i na Radulovića i otela im je telefone, dodaju Dveri u saopštenju.

Pritom je jedan od aktivista SNS-a, kako se može videti na snimku, pretio držaljom koja se koristi za zastave i pretio smrću aktivistima Dveri.

Kada je Toskić Jovanović otela telefon Raduloviću, sela je još nekoliko aktivistkinja u automobil, ali nije primetila da je uključen video striming na Fejsbuku, i da se ceo incident i dalje uživo prenosi preko interneta.

Na snimku se zatim čuje kako Radulović, inače doktor u majdanpečkoj bolnici, pokušava da ih zaustavi, upozoravajući ih da bez telefona može doći do ozbiljnih problema, jer mu je telefon neophodan u slučaju da dobije hitan poziv u bolnicu.

Potpredsednica opštine mu, kako se može čuti na snimku, na to odgovara da njegov telefon nije kod nje, da je to njen telefon, i odvozi se u nepoznatom pravcu. Tokom vožnje se čuje rasprava osoba u automobilu da li da telefone bace ili izbrišu snimke i vrate ih. Prenos se prekida u trenutku kada osobe u automobilu primećuju da je Fejsbuk strim i dalje uključen.

“Duda Toskić je oteti telefon dr Radulovića htela da baci u blizini Majdanpeka i tek je na intervenciju lokalne policijske stanice odustala od te namere”, navele su Dveri u saopštenju, izražavajući istovremeno očekivanje da nasilnici budu kažnjeni u skladu sa zakonom.

Dveri su ceo snimak incidenta, koji je prenošen uživo na Fejsbuku, objavile na društvenim mrežama. Snimak možete pogledati u video prilogu na početku vesti.

(Izvor: N1)

SNS Batinaši

E ovo nije nimalo smešno i zamolili bi vas sve da ovo podelite.Naprednjačke falange su napale doktora Marka Radulovića jer ih je snimao.Oteli su mu telefon ali su zaboravili da isključe snimanje.Iako ih je on molio da mu telefon treba da bude dostupan u slučaju da ima neku intervenciju u bolnici, oni nisu hteli ni da čuju.A upozoravali smo da do ovakvih scena obračuna na ulici vrlo lako može da dođe zbog njihove bolesne propagande…

Posted by Vulinova tetka – Nova Stranica on Friday, April 19, 2019

Comments

comments