Društvo

(VIDEO) Doktorke u KG odbile da prime bolesno dete jer nije njihov pacijent?!

Kragujevčanka Violeta Cvetković odvela je svoju ćerkicu u lokalni dom zdravlja, jer detetu nije bilo dobro. Imala je temperaturu, vrištala, uvo joj je curilo, a oko suzilo i uz svu uznemirenost deteta, pedijatri u domu zdravlja nisu hteli da je pregledaju, jer “nije po proceduri i jer detetov izabrani lekar nije radio u toj smeni”.

PROČITAJTE JOŠ: 28 MILIONA EVRA OD KONCESIJE NIKOLE TESLE IDE CANETU SUBOTIĆU!

Dete je pregledano, ali je majka tražila drugog lekara: Evo šta je prethodilo skandalu u Domu zdravlja u Kragujevcu (na slici ispod).

Majka je okačila snimak iz ordinacije na svoj Fejsbuk profil da svi mogu da vide. Ubrzo su počeli da se javljaju revoltirani roditelji koji su imali takva ili slična iskustva, iz cele Srbije. U ordinaciji su bile dve doktorke, Nada Ilić i dr Jasmina Ivošević, načelnica.

PROČITAJTE JOŠ: GRAĐEVINSKI RADOVI U NS SLUŽE ZA PRIKRIVANJE VELIKE AFERE?!

Uz video je napisala:

– Lekari odbijaju da prime dete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dokle više zemljo Srbijo??? Zbog ovakvih deca umiru. Dete nije pregledao jer nije pacijent lekara kod kod smo došli. Je l’ ovo realno? – napisala je ogorčena majka.

– Doktorka Nada koja je odbila da primi dete, neće da da potpis da je odbila da primi dete, jer dete nije njen pacijent – kaže majka na snimku.

U jednom trenutku, načelnica je prišla majci i rekla da je zabranjeno da se fotografiše ili u ovom slučaju snima.

Doktorka Nada Ilić, pedijatar koji je odbio da pregleda devojčicu izašla je iz ordinacije, kako majka navodi, “bez reči”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ ČOVEK JE HEROJ DANA: POGLEDAJTE KAKO JE ODRŽAO LEKCIJU VUČIĆU KOME POSLE TOGA NIJE BILO DOBRO!

Postoji tvrdnja su doktorke u pitanju kadrovi SNS-a i da su (verovatno) tako i dobile posao.

Pogledajte snimak iz ordinacije:

Lekari odbijaju da prime dete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dokle više zemljo Srbijo .. ??? Zbog ovakvih deca umiru. Dete nije pregledao jer nije pacijent lekara kod kod smo došli. Jer ovo realno

Posted by Violeta Cvetković on Friday, October 19, 2018

(izvor: telegraf.rs / gerila.rs)

Comments

comments