Politika

[VIDEO] EKSKLUZIVNO Sergej odustaje od bojkota, članstvu PSG-a poručio: Spremajte se za izbore!

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je u video poruci članovima saopštio da je “našao novac za registrovanje stranke” i poručio im da treba da budu “vojnički spremni” za izbore na koje će PSG vrlo moguće izaći, “kad god oni bili raspisani”. Kazao je i da je “virus došao kao naručen” i da će Vučića pogoditi “kao Miloševića bombardovanje”.

Ovo ne bi bilo iznenađujuće da se Sergej Trifunović i PSG nisu pre nekoliko meseci pridružli Savezu za Srbiju u bojkotu predstojećih izbora i postali jedni od najžešćih zagovornika istog. No, izgleda da je koronavirus naterao lidera PSG-a da revidira svoj stav, te je to i saopštio članstvu u video snimku koji je dostavljen Gerili.

“Ovaj virus je došao kao naručen. Mislim da je on za ovog nesrećnika i baksuza ono što je za Miloševića bilo bombardovanje. Molim vas da svi ostanete u kontaktu telefonom, i da se spremate jer ovo će sve u jednom trenutku završiti – verovatno krajem maja početkom juna. Prosto treba biti spreman da se bukvalno fuzionišemo u jednom danu… dakle onako vojnički spremni”, poručio je Trifunović članovima PSG-a u video poruci koju je nazvao “internom porukom članstvu”.

On je dodao i da kao što mu je ranije osećaj govorio da ne treba izaći na izbore, sada mu govori suprotno – da “ima smisla izaći i rasturiti”.

“Da vam kažem da je vrlo moguće da mi na ove sledeće izbore izađemo kad god oni budu raspisani, jer mi se čini da to ima smisla. LJudi će biti utučeni i prilično će im dopizdeti ova situacija. Neki moj osećaj, kao što je ranije govorio da ne treba izaći, sada mislim da ima smisla izaći i rasturiti. Prosto se spremajte, kako je drug Tito rekao, kao da će sutra biti rat”, kazao je Sergej.

On je takođe članovima saopštio i da je našao novac za registrovanje stranke, te da ne želi da “kupuje stranku”, već da se zaista prikupi 10.000 potpisa.

Ono što je dobra stvar je da je vaš predsednik našao novce za registrovanje stranke. Ja hoću da mi skupimo 10.000 potpisa, neću da kupujemo stranku… Ja ću lično da idem od vrata do vrata i da učestvujem u prikupljanju potpisa”, kazao je Trifunović.


Vest o vrlo mogućem izlasku na izbore, deo članstva PSG-a nije primio sa odobravanjem. Naime, izvor iz PSG-a koji nam je dostavio video snimak, tvrdi da je to dokaz da se odluke unutar pokreta formiraju bez razgovora sa članstvom i odborima, već prate “trenutno raspoloženje predsednika”. Dodaje i da će ovo naneti štetu Pokretu jer će ga, nakon zagovaranja bojkota, u javnosti pokazati nedoslednim.

Podsetimo, sam Trifunović bio je vrlo oštar prema onima koji su ranije najavili izlazak na izbore. Kritikovao je Pokret “1 od 5 miliona” koji je, nakon više od godinu dana organizovanja protesta, doneo odluku o izlasku na izbore. Pokret je to obrazložio time da je opozicija urušila bojkot jer se u potaji sprema za izbore, te da takva opozicija nema nameru da suštinski menja korumpirani sistem već samo da preuzme vlast. Trifunović je posle toga predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona” poručivao da od njega imaju “zagarantovanu kofu govana”.

Kritičan je bio i prema Nebojši Zelenoviću koji je izašao iz Saveza za Srbiju nakon što je odlučio da izađe na lokalne izbore u Šapcu. “Ko će to da stane iza lika koji se 9 meseci kune u jedno, a onda uradi suprotno”, pisao je pre dva meseca Trifunović o Zelenoviću.

Comments

comments