Zabava

(VIDEO): EVRITING DET VOZ DAN TU MAJ KANTRI: Nismo od Vulina očekivali bogzna šta, ali nas je opet SRAMOTA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin govorio je na Međunarodnom Sjangšan bezbednosnom forumu u Kini, na neveštom engelskom jeziku, o NATO bombardovanju, Kosovu, međunarodnom pravu…

Njegovo obraćanje u kome je, osim rogobatnog izgovora, načinio i nekoliko očiglednih grešaka, nije prošlo neopaženo na društvenim mrežama, gde su njegovo obraćanje uporedili sa “tarzanskim englesim”, ali i govorom indijanskih poglavica u američkim filmovima.

PROČITAJTE JOŠ: OVI SE OTVORENO SPRDAJU: NA ČELU TELA ZA BORBU PROTIV SIVE EKONOMIJE BIĆE – SINIŠA MALI!

“Vrili”, “Hev bonbardment”, “Čalendž” – samo su neki od izraza koje je, u svom obraćanju na bezbednosnom forumu u Kini, izgovrio netačno. Čitav govor pratila je i slikovita gestikulacija, po kojoj je Vulin i inače poznat široj javnosti.

U snimku pogledajte kako je izgledao govor koji je zapalio društvene mreže:

https://youtu.be/3clbjeoGpGU

Inače, Vulin je na forumu u Pekingu izjavio je da je većina bezbednosnih pretnji koje danas pogađaju Evropu posledica unipolarnog sveta “kome je sila sama sebi opravdanje, što je dovelo do smrti međunarodnog prava”.

On je ocenio da je “međunarodno pravo umrlo” nakon što je NATO bombardovao Srbiju bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da Kosovo ne treba da bude primljeno u Interpol zbog međunarodne bezbednosti.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA SRAMA: DAO JOJ JE PRILIKU DA SE PROSLAVI, A NADA MACURA JE SADA OPLELA PO DOKTORU JOSIFOVSKOM!

“Kako bi Interpol mogao da sačuva svoj ugled ako podatke o narkodilerima bude delio sa Prištinom odakle dolaze najmoćniji narko klanovi? Svi vi koji ste priznali Kosovo, kao posledicu sile, razmislite još jednom, jer sve ono što je urađeno mojoj zemlji, može biti urađeno i vama. Kada sila postane zakon nikada nećete znati kada će se primeniti i na vas”, rekao je Vulin.

Sjangšan forumu u Pekingu održava se na najvišem nivou bezbednosnih i odbrambenih institucija, a pokrenuo ga je Kineski savez vojnih nauka (CAMS) 2006. godine kao platformu za dijalog o azijsko-pacifičkoj bezbednosti.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO, VIDEO): KO JE IZDAO DOZVOLU ZA OVO RUGLO?!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments