Politika

(VIDEO): Nebojša Zelenović govorio u Savetu Evrope o pritiscima SNS-a na opozicione opštine u Srbiji

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, na kome je govorio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović počeo je danas u Strazburu.

Zelenović je, u okviru debate na temu „Gradonačelnici pod pritskom“, predstavio evropskoj javnosti probleme i izazove sa kojima se susreću uprave malobrojnih gradova u Srbiji u kojima vladajuća Srpska napredna stranka nema većinsku podršku stanovništva.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ ČOVEK JE JOŠ PRE PET GODINA PREDVIDEO ŠTA ĆE SE DESITI SA SRBIJOM!

Gradonačelnik Šapca je u okviru govora o odnosu lokalne i centralne vlasti naglasio potrebu za jačanjem demokratije i decentralizacije u Srbiji.

35. zasedanje Kongresa koji organizuje Savet Evrope otpočelo je izborom plenarnom sednicom i izborom novog predsednika Kongresa kao i predsednika i potpredsednika pojedinih Veća.

Počelo izlaganje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića pred Savetom Evrope

Posted by Danas on Tuesday, November 6, 2018

Za predsednik Kongresa izabran je Anders Knape iz Švedske u dvogodišnjem mandatu a novi predsednik Veća lokalnih vlasti je Ksavijer Kador iz Francuske.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: VUČIĆ ĆE KONTROLISATI SVIH PET TELEVIZIJA I 7 OD 8 DNEVNIH NOVINA

Novi predsednik Veća regionalnih vlasti biće izabran na sutrašnjoj sednici.

U okviru debate „Gradonačelnici pod pritiskom“ na kojoj će jedan od govornika biti Zelenović, svoja iskustva o vođenju lokalnih uprava izneće i Žan-Iv Kami, specijalni savetnik za mešunarodne odnose delagacije grada Pariza i Andrzej Poravski, izvršni direktor udruženja gradova Poljske.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA PROMENILA SVOJU UREDBU SAMO DA BI TOMA OSTAO U VILI U UŽIČKOJ!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments