Društvo

(VIDEO) OČEKIVANO: Naprednjaci u Paraćinu pokrali slatke paketiće namenjene za decu

Svi se sećamo situacije od pre 2 nedelje kada su aktivisti Srpske Napredne Stranke upadali u skupštine opština širom Srbije kako bi ih navodno odbranili i sačuvali.

Možda je u prvi mah to delovalo nenormalno i neočekivano jer kakva je to država gde funkcioneri vladajuće stranke moraju lično telima da brane državne institucije pogotovo kada se uzme u obzir da ih niko ni ne napada, ali neka to za sada ostane misterija.

Juče je opštinsko veće SO Paraćin podnelo krivičnu prijavu protiv tih istih aktivista zbog nestanka desetak paketa za decu iz socijalno ugroženih porodica i decu koja na takmičenjima osvajaju nagrade. Paketi su se nalazili, kako se navodi u prijavi, u sali skupštine gde su se u prvo vreme smestili svi aktivisti ove stranke.

„U toku je podnošenje prijava zbog nestanka slatkih paketa za decu koji su otuđeni prilikom upada aktivista SNS u salu skupštine. Radi se o paketima koji se nalaze u kesama a u njima su slatki proizvodi paraćinskih proizvođača. Obično ih dajemo deci koja ostvaraju rezultate na takmičenjima, malim sportistima, socijalno ugroženima a poslednji put smo ove pakete delili deci iz Rusije koja su bila u poseti Paraćinu. Dakle, reč je o nasilničkom ponašanju, javnom skupu koji nije bio prijavljen uz otuđenje opštinskog inventara što su sve ozbiljni prestupi“ kaže predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Na snimku Fejsbuk televizije Paraćin vidi se da dve aktivistkinje SNS u rukama drže ove poklone, pa je i taj snimak priložen uz prijavu.

„Na snimku se vide dve aktivistkinje SNS koje su, sa ostalima ušle i sele u salu a zatim bez ičijeg pitanja uzele slatke pakete koje dajemo deci, virile šta unutra ima, okretale ih a zatim su paketi nestali. Da li je to pristojna Srbija? Ne bih da kvalifikujem ovaj događaj kao krađu dok se to ne utvrdi, ali pitamo se da li aktivisti SNS znaju za red i pristojnost? Uđete u nečiju kuću i pokradete mu stvari? Ili uzmete neki poklon koji je spremio za drugoga? Da ne govorim da se radi o slatkim paketima u kojima se nalaze čips, čokoladice paraćinskih proizvođača koji daruju deci iz socijalno ugroženih porodica i uspešnim đacima, sportistima svoje proizvode“ kažu u paraćinskoj opštini.

Opština Paraćin već je podnela prijave zbog održavanja javnog skupa bez prethodne prijave.

Opština Paraćin podnela je krivičnu prijavu protiv aktivista SNS koji su 12.aprila upali u skupštinsku salu zbog, kako se navodi u prijavi, nestanka slatkih paketa za decu. Ovi paketi koji se nalaze u čvrstim kesama sa znakom opštine, dele se uspešnim djacima, malim sportistima, deci iz socijalno ugroženih porodica a u njima se nalaze čokolade, čipsevi i ostali slatkiši paraćinskih proizvodjača. Na snimku Fejsbuk Televizija Paraćin koji je priložen uz prijavu, vide se aktivistkinje SNS koje ove poklon pakete drže u rukama.

Posted by Infocentrala Portal on Monday, April 22, 2019

(Izvor: Gerila.rs, Infocentrala.rs)

Comments

comments