Društvo

(VIDEO) ODLOŽENO SUĐENJE JUTKI: Okupljeni naprednjaci izvređali Mariju Lukić

Suđenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki odloženo je jer Jeličićeva advokatica nije mogla da prisustvuje suđenju. Nastavak suđenja je počeo uz svojevrstan skandal. Naime, Jeličićeve pristalice su pre početka suđenja podelile fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu za koju tvrde da je Marija Lukić.

Veliko interesovanje javnosti izazvao je nastavak suđenja Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić. Oko stotinak pristalica i jednih i drugih okupilo se ispred Osnovnog suda. Ipak, sudnica je bila premala da ih sve primi, pa su mnogi ostali u hodniku suda.

Pred sam početak suđenja, Jeličićeve pristalice delile su fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu za koju tvrde da je Marija Lukić.

“Reč je o fotografijama koje su bile na mojim profilima na društvenim mrežama. Dobila sam upozorenje, i to mogu da potvrdim porukama, da su od određenih ljudi tražili montažu mojih fotografija kako bi me degradirali u javnosti. A sve zato jer nemaju nikakvih dokaza u sudskom postupku”, rekla je Lukić.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, je rekao da je reč o fotografijama na kojima je Marija sa porodicom, ali su članovi bukvalno isečeni sa njih i kao takve su montirane.

Grupa žena koje koje daju podršku bivšem predsedniku opštine, okupila se i ispred suda u Brusu. Kada je Jeličić izlazio iz suda, dobio je gromoglasan aplauz podrške. A u trenutku dok su Marija Lukić i Borivoje Borović davali izjave medijima, žene su povicima želele da ih nadjačaju.

Ološ

Naprednjački ološ koji se skupio da pruži podršku Jutki.Pre početka suđenja vređali su Mariju Lukić i delili njene montirane opskurne slike.Srbija, 2019. godina.

Posted by Vulinova tetka – Nova Stranica on Wednesday, April 10, 2019

Sudija Mladen Tipsarević je na početku suđenja pročitao dopis koji je dobio od Jeličićeve advokatice Irene Đorđević u kojem je pisalo da ona neće moći da prisustvuje pretresu jer u isto vreme ima suđenje u Višem sudu u Nišu. Jeličić je potvrdio da je obavešten o tome, ali i da nije bio siguran da li će advokatica doći u Brus.

Sudija Tipsarević je odložio nastavak glavnog pretresa i to čak treći put od početka suđenja.

Advokat Borović je rekao da se protivi odlaganju.

“U pitanju je manipulacija. Došle su svedokinje koje bi kroz svoje svedočenje kao i Marija potvrdile da se isto dešavalo i njima. Te žene su vrlo ugrožene žene i njima se preti u Brusu. Morao se naći način da ovo suđenje bude brzo i efikasno”, rekao je Borović.

Inače, na ovom pretresu trebalo je da se pojave svedoci. Sudija Mladen Tipsarević je odložio glavni pretres za 27. maj u 11 sati, na kojem će se čuti reči svedoka. Pretres će moći da bude održan i bez prusustva optuženog Milutina Jeličića.

(Izvor: N1)

Comments

comments