Društvo

(VIDEO) Ovo nećete videti na TV-u: Evo kako je policija postupala prema ljudima tokom protesta zbog cene goriva

Pokret sedam zahteva postavio je na svom Fejsbuk nalogu, kolaž klipova o ponašanju policije tokom blokade saobraćaja 2018.

Kako navode, u saopštenju, u nekim gradovima policajci su koristili kordon sa štitovima da zastraše učesnike, u drugima dovodili ‘pauka’, a najekstremnije je bilo u Županjcu kada je policija prebila Žarka Pavlovića koji je završio u Urgentnom centru.

Za sada je, kako se navodi u saopštenju Pokreta, poznato da je preko 70 učesnika blokade saobraćaja dobilo prekršajne prijave iako su u većini slučajeva sledili pravila o signalizaciji i adekvatnom obezbeđenju vozila na putu.

PROČITAJTE JOŠ: DNO SRPSKOG SUDSTVA: “VUČIĆ JE IZNAD ZAKONA”!

„Žarku Pavloviću i još četvorici Lazarevčana određen je pritvor od 30 dana i javnost još uvek ne zna šta se dešava s njima. Na taj način policija i pravosuđe pokušavaju da sakriju istinu, onemoguće žrtve da u javnosti govore o represiji koju su doživeli. Apelujemo na kritički nastrojenu javnost da se oglasi povodom ovog slučaja i zahteva da se petorica Lazarevčana puste da se brane sa slobode, kao i da svi učesnici blokade saobraćaja budu oslobođeni prekršajnih prijava“, ističu iz Pokreta sedam zahteva.

PROČITAJTE JOŠ: PUPS-OVI KADROVI ŽARE I PALE: BAHATA DIREKTORKA POŠTE UDOMILA U JAVNIM PREDUZEĆIMA MUŽA I BRATA!

Video možete pogledati ispod.

Policija protiv naroda

Kolaž klipova o ponašanju policije tokom blokade saobraćaja 2018. Preko 70 ljudi dobilo je prekršajne prijave zbog učešća na blokadama, u nekim gradovima su koristili kordon sa štitovima, u drugima pauka da zastraše ljude, a najekstremnije je bilo u Županjcu kada je policija prebila Žarka Pavlovića koji je završio u Urgentnom centru. Nismo verovatno pokrili sve bitne snimke, tako da nam šaljite u komentarima šta je važno što smo propustili. Redosled snimaka:Leskovac – policija pomaže pauku da odnese početno vozilo blokadne kolone, prisutni to nisu dozvolili i solidarno su platili parking kaznuLipar kod Kule – kordon zaustavlja traktorsku kolonu, usiljeno ophođenje prema paorimaMladenovac – privođenje kamiondžije Džaleta zbog 'Sram vas bilo'Lazarevac – prebijanje Žarka Pavlovića koji se suprotstavio iživljavanju, tj. nije dozvolio šamaranje i protest Lazarevčana zbog privođenja Žareta i još četvorice momaka koji su se tu zadesili. Momci su sada u pritvoru 30 dana i još se ne zna šta će biti s njima.

Posted by 7 zahteva on Tuesday, June 19, 2018

PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ ZATROVANE VODE I NESTANKA CVETKOVIĆA: SNS-OV NAČIN DA SE UGUŠE PROTESTI ZBOG CENA GORIVA I POLICIJSKE REPRESIJE

(izvor: vaseljenska.com)

Comments

comments