Društvo

(VIDEO) PERFORMANS ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Otvorili fabriku, obukli pelene radnicima

Predsednik sindikata „Sloga” Željko Veselinović, predstavljajući sebe kao Aleksandar Vučić je ‘otvorio’, uz pomoć stranih investicija, novu fabriku za 21 vek ispred Predsedništva Srbije, i tom prilikom obukao radnicima pelene darujući im taj odevni predmet kao deo neophodne opreme za njihov rad u novootvorenom pogonu:

„Srbija brzim trkom, sa ovom fabrikom, ide u 21 vek. Sa ovom investicijom dobijamo visokotehnološku industriju, na nivou Mercedesa i Rols rojsa, što će dovesti da u Srbiji imamo zlatno doba, sa platama preko hiljadu evra kao u SAD i Nemačkoj”, tokom ovog sindikalnog perfomansa rekao je Veselinović i pre nego što je presekao svečanu vrpcu još dodao:

„To je, verovali ili ne, proizvodnja koaksijalnih kablovao, prvi put u istoriji Srbije. Zato bih sada hteo da ovaj trenutak uveličam presecanjem svečane vrpce, da bi ovde prisutni radnici radili u izuzetno dobrim uslovima, sa platom od 200 evra i mogućim povećanjem na čak 210 evra! A svi znamo šta znači deset evra u Srbiji”, podvukao je prvi čovek sindikata „Sloge”, predstavljajući se prisutnima da je ustvari on Aleksandar Vučić.

Njegovo presecanje vrpce je propračeno gromoglasnim aplauzom.

A zatim je Veselinović, odnosno ‘Vučić’, novozaposlenim radnicima darivao pelene, istakavši:

„Prvi put u istoriji i u svetu će od sada radnici dok rade nositi pelene. Šta više, obećavam da ćemo i u Zakonu o radu uneti obavezno nošenje i pelena da bismo time uštedeli mnogo vremena radnicima koji više, dok rade, neće morati da idu do toaleta”, rekao je takozvani predsednik Srbije, posle čega su ti radnici i obukli sa ‘radošću’ dobijene pelene.

I ovaj gest je propračen sa gromoglasnim aplauzom i dobacivanjem prisutnih žena da bi bilo bolje da radnici skinu pantalone pre nego što obuku pelene.

A kako je trajao i dalje ovaj radnički performans sindikata Sloge pogledajte u video prilogu gore.

Primopredaja dežurstva
Danas od 13:00č u „Slobodnoj zoni”, pored Predsedništva Srbije gde već danima protestvuje opozicione stranke i pokreti okupljeni u „Saveza Srbiju” i narodnu inicijativu „ 1od 5 miliona”, izvršena je primopredaja dežurstava: „Pokret slobodnih građana”, kojeg predvodi Sergej Trifunović i „Zajedno za Srbiju”, na čijem je čelu gradonačelnik Šabca, Nebojša Zelenović, je zamenio sindikat „Sloga”, čiji je predsednik Željko Veselinović koji se tom prilikom i obratio novinarima.

(Izvor: Srbin.info)

Comments

comments