Društvo

(VIDEO): Protesti „1 od 5 miliona“ i ovog petka u 27 gradova i opština širom Srbije

Kolone građana šetaju širom zemlje

Građanski protesti „1 od 5 miliona“ koji se od 30. novembra održavaju jednom nedeljno u više od 50 gradova Srbije, nastavljaju se i večeras (petak) u 27 gradova i opština: Novom Sadu, Nišu, Užicu, Čačku, Boru, Vranju, Zaječaru, Smederevu, Valjevu, Subotici, Šapcu, Sokobanji, Požarevcu, Pančevu, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Požegi, Aranđelovcu, Apatinu, Žagubici, Loznici, Leskovcu, Mladenovcu i Lazarevcu.

PROČITAJTE JOŠ: OKO 12 HILJADA POLICAJCA SE PRIDRUŽUJE PROTESTIMA!

Protest u Novom Sadu posvećen Danu žena

Današnji protest pod nazivom „Jedan od pet miliona“ počeće u Novom Sadu u 18 sati, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta i biće posvećen Međunarodnom danu žena i borbi za prava i ravnopravnost svih žena u Srbiji, najavili su organizatori.

Protest "1 od 5 miliona" Novi Sad – 8. 3. 2019. / deo

Protest 1od5miliona Novi Sad – 8. 3. 2019. / I deo🗣️ Dragana Trifković, anaitičarka🗣️ Ivana Tanasijević, Mame Su Zakon 🗣️ Saška Radujkov, studentkinja

Posted by Danas on Friday, March 8, 2019

Glavni moto i poruka skupa će biti „Za sve nas“, a govornice će biti poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov, studentkinja Filozofskog fakulteta Saška Radujkov, direktorka Centra za geostrateške studije Dragana Trifković i predstavnica Inicijative „Mame su zakon“ Ivana Tanasijević.

I ove nedelje protestnom skupu u Novom Sadu će se pridružiti novosadski studenti, koji će se okupiti u kampusu, a gde će govoriti studentkinja Akademije umetnosti Tea Vukadin.

Svoje učešće na današnjem protestu najavili su i navijači Fudbalskog kluba „Vojvodina“, a zbog nezadovoljstva stanjem u tom klubu, za koje optužuju aktuelnu upravu.

Navijači su na društvenoj mreži Tviter najavili svoj dolazak i poručili da su za devastaciju FK „Vojvodina“ zaslužni ljudi iz uprave, koje je postavila aktuelna vlast.

Đilas i Gujaničić govore u Užicu
Sedmi protest „Jedan od pet miliona“ u Užicu počeće ispred Skupštine grada, a okupljenima će se obratiti Dragan Đilas, jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju, i Radmila Gujaničić, predsednica Upravnog odbora Ženskog centra Užice.

Tokom porotesta, građanima će biti ponuđeno da potpišu Sporazum sa narodom, nakon čega će krenuti u protestnu šetnju centrom grada.

U Vranju govori Boško Obradović

Na sedmom po redu skupu #1od5miliona govoriće narodni poslanik Boško Obradović i istoričar Vladimir Dobrosavljević.

I ovog petka okupljanje je najavljeno za 18 sati, na šetalištu kod gradske Apoteke, gde će se okupljenima obratiti govornici, a zatim će skup krenuti centralnim gradskim ulicama u protestnu šetnju.

U Gornjem Milanovcu okupljenima će se obratiti akademik Dušan Teodorović

https://twitter.com/GmGradjani/status/1104069654299975691?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1104069654299975691&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.danas.rs%2Fpolitika%2Fprotesti-1-od-5-miliona-i-ovog-petka-u-25-gradova-i-opstina-sirom-srbije%2F

Na devetom po redu protestu u Gornjem Milanovcu na Trgu kneza Mihaila govoriće akademik Dušan Teodorović i narodni poslanik Marija Janjušević.

Bivši član Otpora Srđan Milivojević govori na sedmom protestu u Vršcu

Na sedmom protestu u Kruševcu govore aktivistkinja za prava žena Sonja Antić i predsednik slobodnih odbornika Nikola Jovanović

PROČITAJTE JOŠ: NA ČELU ODBORA KOJI TREBA DA SMENI SIMONOVIĆA NALAZI SE – DRAGOLJUB SIMONOVIĆ!

Osmi po redu protest na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru

„Inicijativa protiv požeškog davitelja“, što je aluzija na predsednika opštine Milana Božića (SNS) i film „Davitelj protiv davitelja“, svim damama deli karanfile

Prvi protest u Žagubici – homoljskoj “Severnoj Koreji”

Reditelj Janko Baljak i predsednica udruženja građana ,,Izbor postoji’’ Irena Živković govore u Valjevu

Poslanica Sanda Rašković Ivić govori u Boru

Kod spomenika Vojvodi Stepi govoriće glumac Branislav Lečić i dramaturg Siniša Kovačević

Pred građanima u Aranđelovcu govoriće Aleksandar Tanasković i Vladimir Savić

Hadži Nenad Maričić će otvoriti protest u Lazarevcu ispred Rudarske česme

U Mladenovcu se se okupljenim građanima obratiti Maja Videnović, Tatjana Macura i Nenad Kulačin

U Šapcu govore predsedavajući SZS Zoran Lutovac, ispred udruženja malinara Slađana Stanković i voditelj Mentalnog Razgibavanja Marko Stepanović

Protest #1od5miliona u Smederevu otvoriće Nikola Kojo i Jelena Vujanović

Narodna poslanica Ljupka Mihajlovska i odbornik Zoran Jovanović govore u Pančevu

Srđan Škoro govori na protestu #1od5miliona u Subotici

Politikolog Boban Stojanović, glumica Jasmina Radovanović i sociolog Ivan Gajić govore u Sokobanji

Apatin

Leskovac

Loznica

Čačak

Niš

Kraljevo

Požarevac

PROČITAJTE JOŠ: IZVRŠITELJ IZ NIŠA ZA 20 MESECI UZEO 1,7 MILIONA EVRA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments