Društvo

(VIDEO) SNS aktivista pesnicom udario člana Narodne stranke

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je FoNetu da se obustavlja dvadestčetvoročasnovna blokada radova na Trgu Republike i da će se nekoliko dana čekati da se oglasi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, povodom zahteva koji su mu upućeni.

Nakon završetka blokade, ispred Narodnog pozorišta došlo je do sukoba mladića, koji je dežurao tokom blokade, i prolaznika.

Usled jakog udarca mladić je pao na metalnu ogradu i zadobio lakše povrede, dok je prolaznik pobegao u pravcu Ulice braće Jugovića.

Bastać je prethodno rekao da, ukoliko se zahtevi ne ispune, biti organizovana nova blokada radova na Trgu 48 sati, kao i radova na Topličinom vencu koji uskoro počinju.

On je podsetio da traže hitan razgovor sa Radojičićem, obustavu radova dok se ne održi referendum koji je zakazan za 16. jun i razrešenje dužnosti “večitog “zamenika gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da su, posle jučerašnjeg fizičkog obračuna sa, kako kaže, “pristalicama Srpske napredne stranke”, i danas “starije muške osobe takođe iz SNS” gađale učesnike blokade tvrdim predmetima.

Predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić je tokom blokade govorio na megafon, pokušavajući, kako je Bastać istakao, da “izazove dodatne incidente”.

Povodom incidenta oglasila se i Narodna stranka i zakazala KZN za 15 časova.

(Izvor: N1, Gerila.rs)

Comments

comments