Politika

(VIDEO) Velja Ilić opet oštro o izvršiteljima: “Gori od turskih haračlija”

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, privatno i Nova Srbija, kao stranka, izloženi su stalnim pritiscima vlasti preko javnih izvršitelja kao i mnogi građani Srbije. Vrlo često građani nisu u prilici da saznaju za šta im se skida novac koji je upetostručen u odnosu na osnovni dug. Građani nemaju kome da se žale, jer su rešenja izvršna. Takav slučaj imao je i predsednik Nove Srbije koji je u kancelariji jednog izvršitelja u Čačku pokušao da se raspita za kakav dug mu je stiglo rešenje o izvršenju.

Kada je ušao u kancelariju izvršitelja , izvršitelj je izašao ,a devojka koja je radila kao njegova službenica je predsedniku Nove Srbije rekla da ga ne poznaje, da ne može da mu da nikakve podatke i da mora da napusti kancelariju.

Ona nije dužna da zna ko je Velimir Ilić, ali jeste dužna da mu kao svakom građaninu da informaciju koju je zatražio. Umesto da radi svoj posao, ona je još i provocirala predsednika Nove Srbije i isterala ga napolje iz kancelarije, umesto da ga ljubazno obaveti o čemu se radi. Velimir Ilić je mirno izašao iz kanccelarije.

Kada je predsednik Nove Srbije tim povodom održao konferenciju za štampu neposredno po događaju, posle dva sata na vratima njegove privatne kuće pojavila se policijska patrola , jer je navodno izvršitelj, koji nije bio prisutan, prijavio da se predsednik Nove Srbije neprimereno ponašao u prostorijama izvršitelja.

MUP umesto da štiti građane od najveće organizovane kriminalne grupe, koja je u Srbiji legalizovana –javnih izvršitelja , dolazi na vrata građanima da ih zaplaši i pomaže kriminal koji sprovode izvršitelji nad građanima Srbije.

Oni se ponašaju gore od turskih haračlija, otcepe koliko smatraju sami da treba da bude dug , koji je često po nekoliko puta veći od osnovnog sa njihovim nagradama, a građani Srbije žive u stalnom strahu kada će im zakucati na vrata.

Sve ovo pokazuje da su Vlada Srbije , predsednik i Narodna skupština blefirali da će uredbama i izmenama zakona staviti pod kontrolu javlašluk koji svakodnevno sprovode javni izvršitlji nad građanima Srbije. Svaki dan vidimo u novinama neku vest gde izvršitelji ljudima otimaju stanove i kuće i ostavljaju ih na ulici.

Nova Srbija se pita do kada će građani Srbije da trpe sav ovaj nezapamćen teror. Krajnji je momenat da se narod samoorganizuje , pruži legitiman građanski otpor u nedostatku institucija koje bi ih zaštitile i tako spreči otimanje imovine koje svakodnevno sprovode javni izvršitelji u Srbiji.

(Izvor: Srbin.info)

Comments

comments