Politika

(VIDEO): “Zbog Vučićevog ignorisanja pitanja klizimo ka SUKOBU”

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da iza njegovih otvorenih pisama predsedniku Aleksandru Vučiću ne stoji nikakav dogovor opozicije, već da je u pitanju potreba da se otovori dijalog o važnim pitanjima. Dodaje da zbog Vučićevog ignorisanja pitanja klizimo ka sukobu.

Zelenović je gostujući u Danu uživo rekao da predsedniku postavlja aktuelna pitanja važna za funkcionisanje grada Šapca, ali i drugih lokalnih samouprava. Prema njegovim rečima, bez odgovora je ostalo preko 30 pisama poslatih predsedniku, premijerki i ministrima.

Loading…

“Ovo je potreba da kažemo da stvari mogu da izgledaju drugačije i da se problemi mogu rešavati i na drugačiji način. Da nema potrebe da se arče pare na kićenje grada, a da imate fekalije na sve strane, kanale pune smeća”, objašnjava Zelenović.

Dodaje da se svim lokalnim samoupravama godišnje oduzme 120 miliona evra zato što se ne primenjuje Zakon o lokalnim samoupravama i za to krivi direktno predsednika Vučića.

“Lično Vučić uzima novac od lokalnih smouprava. Prekrši se zakon i svi znaju da to nije uradila premijerka. Onda se novac deli sprem kampanje zavisno od toga gde se dešavaju lokalni izbori”, napominje Zelenović.

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ JEDNA SLIKA ZLATNOG DOBA: OSNOVNA ŠKOLA SE REKONSTRUIŠE GODINU I PO DANA?!

Govoreći o lokalnim izborima u opštini Majur, Zelenović kaže da je opozicija bojkotovala te izbore, kao što će bojkotovati i izbore sledeće godine ukoliko se ne ispune uslovi za fer i poštene izbore.

Zelenović je posle prvog otvorenog pisma predsedniku umesto odgovora dobio optužbe za korupciju. Odgovara da i pored svega očekuje odgovore, a da predsednikovo ignorisanje pitanja o svim važnim temama dovodi do toga da “klizimo ka sukobu”.

“Očigledno je da je Vučiću Šabac trn u oku i moram da se borim za svoj grad. Kada govorimo o sukobima, nije to samo Šabac. Svuda po Srbiji, preko 15 razbijenih glava. Svko ko drugačije misli je izdajnik, kriminalac ili šta god. Sužava se prostor za normalan razgovor. Najveća moguća odgovornost je na predsedniku države, jer kada on tako nešto govori njegovi sledbenici ponvljaju diskurs, bilo u Šapcu ili negde drugde”, objašnjava Zelenović.

PROČITAJTE JOŠ: VLASTI U GORNJEM MILANOVCU BLOKIRAJU RAD OPERATERIMA KOJI NISU POD KONTROLOM SNS!

Upravo u Šapcu dogodio se verbalni napad na lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa. Gradonačenik Šapca je rekao da su Đilasa napali huligani koji se predstavljaju kao navijači Crvene zvezde.

“Oni koji su napali Đilasa su huligani koji su proizveli sukob na vaterpolo utakmici između Šapca iCrvene zvezde, kada su tukli svoje sugrađane”, kazao je Zelenović.

Upitan o ljudima koji protestuju u Šapcu protiv gradskih vlasti, gost Dana uživo kaže da su to članovi SNS, zaposleni u republičkim javnim ustanovama i ističe da se ti protesti održavaju tokom radnog vremena, a da učesnici za to dobijaju dnevnicu.

Dodaje da se neke od njihovih zamerki odnose na probleme koji muče lokalne samouprave u celoj Srbiji. Govore da nema vode i kanalizacije.

“Činjenica je da nema svuda, a nema zato što nema dovoljno novca. Kada bi nam Vučić vratio ono što je oteo, ne bismo imali problema da rešimo svoje probleme”, ističe Zelenović.

PROČITAJTE JOŠ: OBRAZ KAO ĐON: SIMA IZ GROCKE 9 PUT TUŽIO UREDNIKA NEZAVISNOG PORTALA!

(izvor: N1)

Comments

comments