Društvo

Vlada osnovala preduzeće koje će biti zaduženo za gradnju SAMO 4 ZGRADE?!

Jeftine stanove za ljude koji rade u organima bezbednosti gradiće posebna preduzeća koja je osnovala Vlada Srbije. Jedno od tih preduzeća osnovano je i u Vranju, gde je najavljena izgradnja 186 stanova.

SPV Pčinja d.o.o. Vranje je jedno od preduzeća koje je početkom novembra osnovala Vlada, a kako navode sva “društva posebne namene” postojaće dok se ne završi ovaj republički projekat. Osim u Vranju, preduzeća su osnovana u Beogradu, Kraljevu, Novom Sadu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovići.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTA JE ČOVEK ANE BRNABIĆ!

U pitanju su privredna društva SPV Avala d.o.o. Beograd, SPV Ibar d.o.o. Kraljevo, SPV Pčinja d.o.o. Vranje, SPV Tisa d.o.o. Novi Sad, SPV Dunav d.o.o. Novi Sad, SPV Lepenica d.o.o. Kragujevac i SPV Sava d.o.o. Sremska Mitrovica – naveli su iz Vlade Srbije.

Zbog čega su osnovana ova društva posebne namene, nije precizirano iz Vlade, osim što je naglašeno da je to urađeno u skladu sa zaključkom Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripradnike službi bezbednosti i u vezi sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Rečeno je da će preduzeća imati sve obaveze investitora.

PROČITAJTE JOŠ: OVAKO IZGLEDAJU ČASOVI KOJE DRŽI ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: ČITANJE SA SLAJDOVA ISPRED 5 UČENIKA!

Kako je Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđeno, privredna društva će imati sva prava i obaveze investitora a njihovo poslovanje okončaće se završetkom realizacije projekta – dodali su iz Vlade.

Podsetimo, u prvoj fazi radova u donjem delu Vranja, pored Osnovne škole “Svetozar Marković” kako je najavljeno, trebalo bi da se izgrade četiri zgrade sa ukupno 186 stanova.

U Nišu je takođe najavljena izgradnja 190 stanova u dve zgrade u naselju Stevan Sinđelić, ali u najvećem gradu na jugu Srbije Vlada nije osnovala posebno preduzeće.

Krajem prošle godine je predsednik Aleksandar Vučić najavio da na proleće ove godine počinje izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, pored ostaloh gradova, i u Nišu i Vranju, a sličan model državne stanogradnje Vučić je najavljivao i 2013. godine.

Ipak, izgradnja još nije počela iako je ministarka Zorana Mihajlović najavljivala kraj oktobra za novi termin početka radova, nakon što nisu počeli ni u avgustu.

Ukupno bi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu, prema najavama, trebalo da bude izgrađeno 2 miliona kvadrata do 2020. godine, koji bi trebalo da se prodaju za po 500 evra.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE SNS DOŠAO DO ADRESA NA KOJE ŠALJE VUČIĆEVA PATETIČNA PISMA?! ODGOVOR JEDNOG PRIMAOCA JE SJAJAN!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments