Društvo

Vlada zatvara carinski terminal u Preševu i seli ga u Vranje! Njihovo opravdanje je da je OPAO UVOZ I IZVOZ?!?

Uz obrazloženje da je opao uvoz i izvoz, Vlada Srbije zatvorila je carinski terminial u Preševu, prebacivši ga u Vranje, 40 kilometara od granice. Zatvaranje ovog terminala izazvalo je reakcije u Preševskoj dolini, gde se smatra da ova odluka ima političku pozadinu.

PROČITAJTE JOŠ: (AUDIO): ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE POKUŠAO DA POTKUPI OPOZICIONOG ODBORNIKA DA PREĐE U SNS!

Ministarstvo finansija Srbije, uprava carina, u saopštenju za javnost, najavilo je da će carinski terminali biti zatvoreni u Preševu a isti će biti prebačeni u grad Vranje, oko 40 kilometara od Preševa. Zbog toga će doći do pada uvoza i izvoza i poteškoća za finansiranje ove institucije u Preševu (na slici ispod).

Šef Finansijske službe u Opštini Preševo Besnik Sadiku ocenio je štetnim zatvaranje carinskog terminala.

Zatvaranje carinskog terminala podstaklo je i reakcije civilnog društva. Besim Šabani iz NVO „Agencija za razvoj-Preševo“, kritikovao je vladu u Beogradu zbog nedostatka spremnosti za ekonomski razvoj opštine Preševo, gde živi preko 95 odsto Albanaca.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PREDSEDNIKA OPŠTINE SNIMALA KAMERA DOK JE PRAVIO SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ!

Iz Preševa je prvo otišao sud, tada je zatvoreno nekoliko banaka, ostavljajući samo jednu u čitavom gradu, zatim je Poreska uprava raspuštena i napokon je rasformiran i carinski terminal. U takvim okolnostima se Preševo od centra, pretvara u lokalnu zajednicu sa nadležnostima na centralnom nivou u Vranju, koje se nalazi na 40 kilometara od Preševa, zaključuju ekonomisti.

PROČITAJTE JOŠ: CORAX: ” STANJE U SRBIJI SE GRANIČI SA LUDILOM”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments