Društvo

Vojni sidnikat podržao proteste

Vojni sindikat Srbije pozvao je svoje članove i simpatizere da aktivno podrže građanske proteste, apelujući na organizatore da oforme koordinaciono telo koje bi definisalo jasne zahteve sa kojima bi izašli pred vlast.

– Trenutno je u toku omasovljenje protesta, što je veoma pozitivno, međutim, bez jasnih zahteva, taj protest će se osuti, kao što je bio slučaj sa našim protestima iz 2016. godine – kazao je na konfereniciji Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata.

PROČITAJTE JOŠ: “ZBOG IZGRADNJE MHE GRAĐANI PETROVCA MOGU DA OSTANU BEZ PIJAĆE VODE”

Antić je izričito naglasio da se sindikat ograđuje od svih političkih partija koje „podržavaju proteste“ ali ostavio mogućnosti da zajedno sa njima učestvuje u procesu formulacije zahteva.

– Za nas je prihvatljivo da predstavnici partija budu u koordinacionom telu protesta, ali samo pod uslovom da se naše učešće ne protumači kao podrška ijednoj od stranaka – kazao je Antić.

Pored deklaracije podrške protestima, predsednik Vojnog sindikata Srbije je predstavio i novoformirano udruženje građana Spona Srbije, koju pored sindikata, čine i Udruženje starosedelaca Kraljeva i Udruženje veterana Srbije. Prema Antićevim rečima, novo udruženje će se zalagati za poštovanje Ustava i zakona, i pozvao sve „druge sindikalne organizacije, pojedince, sveštenstvo, profesore i organizacije“ da im se pridruže. Antić nije mogao da isključi mogućnost da se udruženje Spona Srbije u nekom trenutku uključi u izbornu trku.

PROČITAJTE JOŠ: “NEKA BUDE ŠTO VIŠE SPOTOVA SNS, DOPRINEĆE RASTU PROTESTA”

Ivan Matović iz Udruženja starosedelaca Kraljeva je kazao da je ova organizacija nastala iz potrebe da građani neposredno uzmu učešće u javnom životu. On je naglasio da je udruženje učestvovalo na poslednjim lokalnim izborima i da su ostvarili uspeh prešavši cenzus.

Goran Vidojević iz Udruženja veterana je naglasio da se oni zalažu za status boraca, koji u najvećem broju žive u bedi.

„Kada je trebalo, mi smo prvi krenuli za ovu državu. A sada niko se ne brine o nama“, naveo je Vidojević.

PROČITAJTE JOŠ: BRNABIĆ POKUŠALA DA PONIZI PROFESORE, PA UNIZILA SAMU SEBE

(izvor: danas.rs)

Comments

comments